Duel la vârf româno-italian în cupele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două echipe de top din Peninsulă vin în România. Volley Bergamo şi Asystel Novara vor să le blocheze pe Metal Galaţi şi Ştiinţa Bacău. Metal Galaţi, în Champions League, şi Ştiinţa Bacău, în CEV Cup, vor să demonstreze că pot face faţă unor adevărate selecţionate multinaţionale.

Ambele adversare ale formaţiilor noastre au un buget de aproximativ 10 milioane de euro fiecare. Atât Asystel, cât şi Foppapedretti domină campionatul din Peninsulă şi se bat pentru titlu în Serie A. Mai mult, Novara şi Bergamo s-au luptat mai mereu pentru un loc în Final Four-ul Champions League, acolo unde Volley Foppapedretti s-a impus de două ori, în ediţiile din 2005 şi 2007.

În Italia, Bergamo nu a pierdut niciun meci din opt disputate şi se află pe poziţia a doua în clasament, după un alt team celebru, Scavolini Pesaro. Novara, cu cinci victorii şi trei înfrângeri, ocupă locul cinci în competiţia internă.Metal Galaţi, campioana României, o va întâlni miercuri, în sala Giuleşti din Capitală, pe Volley Foppapedretti Bergamo, un team care are în componenţă voleibaliste precum Francesca Piccinini, Katarzyna Gujska, Jenny Barazza, Eleonora Lo Bianco şi Erika Araki.

„Ambiţia mea este să ajung cu Metal în Final

Four-ul Ligii Campionilor. Va fi foarte dificil să accedem în această fază încă din acest sezon, dar vom face tot ceea ce depinde de noi pentru îndeplinirea acestui obiectiv”, declara antrenorul campioanei ţării noastre, sârbul Zoran Terzici. Pe site-ul grupării italiene, partida cu Metal Galaţi este tratată cu respect: „Româncele nu trebuie subestimate. Succesul acestora în Polonia spune mult”. Echipa din Bergamo a avut evoluţii fluctuante în Champions League, iar Metal speră să beneficieze de inconstanţa peninsularelor.

BERGAMO A ÎNVINS PE NOVARA

Cele două adversare ale formaţiilor noastre s-au întâlnit în meci direct, Foppapedretti având câştig de cauză cu 3-2, după un meci nebun, de peste două ore. Doar la această întâlnire, clubul din Bergamo a avut încasări de 7.300 de euro, după cum informează volleybergamo.it.

Florin Grapă, antrenorul celor de la Ştiinţa Bacău, este convins că va fi o dublă de foc. „Să joci cu echipe din Italia înseamnă performanţă. Dacă putem să facem o surpriză, atunci ar fi şi mai bine. Pentru noi e ca şi cum am evolua în Champions League, deoarece Novara are un lot cu jucătoare de valoare”, a precizat fostul tehnician al tricolorelor.

Meciul dintre Metal Galaţi şi Volley Foppapedretti Volley Bergamo va fi transmis, în direct, de Sport.ro. Întâlnirea va începe la ora 19.00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite