Dinamo i-a demolat pe ciprioţii de la Famagusta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea din Capitală este ca şi calificată în turul următor al Challenge Cup după succesul cu scorul de 3-0 în faţa celor de la Nea Salamina. Bucureştenii au învins cu un sec 3-0 echipa cipriotă Nea Salamina Famagusta, la volei masculin, după un meci care a durat 99 de minute.

Încă de la primele preluări s-a văzut că Dinamo are un adversar facil în prima manşă din cadrul turului I preliminar al Cupei Challenge la volei masculin. Formaţia cipriotă Nea Salamina Famagusta nu a putut să adune mai multe de 52 de puncte şi a cedat cu scorul de 0-3, jucătorii antrenaţi de Dan Rădulescu permiţându-şi să se relaxeze în ultimul set, pe care l-au câştigat, mai greu, cu 27-25, după ce şi le-au adjudecat pe primele două cu 25-14 şi 25-13.

Meciul a fost unul apatic, până aproape de final, atunci când oaspeţii au putut să se agaţe de orice minge profitând de neatenţia amfitrionilor în defensivă. Famagusta a avut 16-14 în time-outul tehnic şi a condus apoi cu 23-21 şi cu 24-23, fiind la un pas de a lua un set. Cristian Chiţigoi şi Ştefan Romanescu au fost imperiali pe final şi au readus Dinamo la 25-25.

SCANDAL PENTRU O MINGE

Pe un atac al gazdelor, adversarii dinamoviştilor au cerut aut o minge pe care arbitrii au acordat-o în teren. „A fost furt pe faţă la penultimul balon. Oficialii au ţinut cu voi şi au dat minge pentru români. Aşa ceva nu se poate. Dacă am fi luat punctul, acum
altfel am fi discutat. Exista posibilitatea să luăm acea minge şi setul. Jocul ar fi fost altul”, a declarat antrenorul Christakis Poullakos.

De partea cealaltă, preşedintele Clubului Sportiv Dinamo, Marcel Popescu, a completat: „Nu cred că are dreptate. Să nu uite că arbitrii, pentru a echilibra meciul, au lăsat câteva atacuri în bandă pentru ciprioţi. Acum uită de toate aceste lucruri. Oricum, nu cred că Famagusta este un club care să se claseze mai sus de locurile 6-7 în România”.

De aceeaşi părere a fost şi antrenorul alb-roşilor: „Nu îi văd mai sus de locul şase în ţară. Noi ne-am jucat corect şansa şi vrem să mergem cât mai sus în această competiţie”.

„PUTEAM JUCA AMBELE MECIURI ÎN DEPLASARE”

Cel mai bun jucător al întâlnirii, dinamovistul Cristian Chiţigoi, este de părere că, la un asemenea nivel, ambele jocuri se puteau juca la Famagusta. „Puteam evolua în Cipru în ambele meciuri, atât în tur, cât şi în retur. Noi ne aşteptam să vedem o echipă mai puternică, deoarece au spus că au mulţi stranieri. În ceea ce priveşte mingea de la final, nu au avut dreptate.

Ciprioţii şi grecii sunt colerici. Vor merge la ei în ţară şi o să spună că mingea asta a contat enorm. Ei dacă au o minge de care se pot lega asta fac”, a încheiat Chiţigoi.

Voleibalistul de la Dinamo crede că formaţia la care evoluează trebuie să se concentreze asupra meciului de peste două săptămâni, cu Farul. „Este mult mai important jocul cu echipa din Constanţa decât returul de la Famagusta. Va fi un meci greu, cu o formaţie foarte bună, cu un buget foarte mare. Cu aproape un milion de euro poţi oricând să cumperi jucători de valoare”, a precizat Cristi Chiţigoi.

image

Eu cred că suntem calificaţi. Nu au cum să întoarcă acest scor şi sper ca în Cipru să luăm un set şi să joace toată echipa.

image


Cristian Chiţigoi
jucător Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite