Cristina Pîrv: "Am o viaţă minunată, nu m-aş întoarce la volei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată în România în vacanţă, dar şi pentru a-l boteza pe băiatul fostei colege de la naţională Luminiţa Trombiţaş, fostul căpitan al reprezentativei de volei Cristina Pîrv a vorbit despre viaţa sa din Brazilia, familie şi bucuria unei escapade la Turda.

Atunci când vin în România, principala oprire este fiind în oraşul natal, Turda. Copiii - fetiţa Nicoll şi băiatul Patrick au crescut şi sunt fascinaţi de România, la fel ca celebrul jucător brazilian de volei. "Pentru noi este extraordinar să ne aflăm aici. Gilberto e încântat nu doar de locuri, ci mai ales de faptul că se poate relaxa. Îl mai recunoaşte lumea, dar nu ca în străinătate sau acasă. Copiii sunt şi ei fericiţi, sunt înnebuniţi să vină aici. Sigur că sunt în centrul atenţiei, cu prieteni, mătuşi şi alte rude, le plac locurile, am fost să le arăt împrejurimile, bivolii şi alte animale... Nicoll, cel puţin, deşi are doar 7 ani a şi spus că vrea să vină în România la şcoală, la facultate, mai târziu.", povesteşte ea.

Cristina este fericită cu viaţa pe care o are acum şi spune că nu s-ar mai întoarce niciodată pe teren. "Am încheiat cariera, dar ofertele vin şi acum. Anul acesta, de exemplu, am avut două oferte din Brazilia, de la cele mai bune echipe, dar am refuzat. Nu mai privesc în urmă. Voleiul a fost o perioadă frumoasă din viaţa mea, trebuie să mulţumesc voleiului, dar acum e o altă perioadă. Sunt împăcată, fericită, cu familia, cu Gilberto şi copiii. Nimic nu mai contează. Cristina şi Giba, împreună cu cei doi copii, vor fi naşi de botez ai lui Nicholas, fiul de 3 luni şi jumătate al Luminiţei Trombiţaş, fosta colegă a Cristinei de la echipa naţională. Evenimentul va avea loc la Cluj, în prezenţa prietenilor, familiei şi a celor apropiaţi. "Suntem prietene cu Luminiţa de peste 30 de ani. Botezul copilului e ceva extraordinar, un moment special, care are o însemnătate aparte şi în Brazilia", a mai spus ea.

La mijlocul săptămânii viitoare, Cristina şi familia sa se vor întoarce acasă. Giba trebuie să se prezinte la reunirea echipei sale, Cimed Sky, iar planurile nu se opresc aici. "Va fi un an greu pentru el. Se apropie şi Jocurile Olimpice de la Londra, iar Gilberto ar dori să îşi încheie cariera cu această participare la Olimpiadă, dar toţi trag de el să mai joace 2-3 ani. E dificil, vom vedea ce va fi. Eu îl ajut cât pot, de câţiva ani sunt impresarul lui. Mă ocup de tot ce înseamnă apariţiile lui în presă, publicitare, contracte etc. El doar mă întreabă: Cristina, ce am de făcut azi? E mai uşor pentru el, iar mie îmi place. Cunosc domeniul şi e bine pentru toată familia aşa. Am mai urmărit şi voleiul din România, am văzut că un pic a mai crescut nivelul în campionat, iar naţionala face eforturi să fie acolo, sus. Dar, trebuie să recunosc, nu mai urmăresc aşa ca înainte ce se întâmplă", explică fosta jucătoare a naţionalei României, care în carieră a câştigat titluri naţionale şi trofee europene peste tot pe unde a evoluat - România, Italia, Brazilia şi Franţa, având în palmares şi numeroase titluri de cea mai bună jucătoare.

Soţul ei Giba este olimpic şi mondial, component de bază al reprezentativei Braziliei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite