Campioana strânge rândurile în Ligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSU Metal Galaţi şi Fakro Muszyna se înfruntă marţi, 1 decembrie, de la ora 17.00, la Buzău, în prima etapă a Ligii Campionilor. Anul trecut, gălăţencele s-au impus în Polonia. Campioana s-a impus cu 3:2 la Craiova, vineri, în ultimul meci de pregătire a debutului în Champions League. Vedetele n-au lipsit, însă Terzic nu a fost la meci.

În toamna anului trecut, echipa feminină de volei CSU Metal Galaţi devenea prima grupare românească din acest sport care participa în Liga Campionilor (în noul format al CCE). Şi debutul era fulminant: victorie cu 3:0 cu Fakro Muszyna, în Polonia, ţară foarte bine cotată pe plan european şi mondial.

La aproximativ un an după acel succes, care avea să fie şi singurul al trupei lui Zoran Terzic în respectiva competiţie, cele două grupări se reîntâlnesc marţi, la Buzău, în grupa D. Iar situaţia este oarecum alta. Pentru că dacă în 2008 Metal Galaţi îşi propunea să treacă în faza următoare, şi chiar să organizeze Final Four-ul, de data aceasta obiectivul pare ameninţat de efectele crizei economice.

Campioană fără sprijin local

Nu este nicio noutate pentru voleiul românesc că CSU Metal nu se bucură de sprijin pe plan local deşi rezultatele obţinute de această echipă au fost remarcabile.

Campioană în ultimii trei ani şi câştigătoare a Cupei României în tot atâtea rânduri, formaţia din oraşul dunărean trece printr-un moment extrem de dificil, unul în care, nu cu mulţi ani în urmă, s-au aflat şi echipele masculine Deltacons Tulcea şi Petrom Ploieşti, care aveau să dispară din prima ligă după ce dominaseră întrecerea internă.

Şi cum Primăria din Galaţi nu a mai putut să-şi onoreze promisiunea de a-şi susţine financiar reprezentanta, tot din cauza crizei, iar finanţatorul Corneliu Mangalea a recunoscut că nu poate asigura singur bugetul presupus de prezenţa în Champions League, Metal Galaţi a reuşit să-şi definitiveze lotul cu greutate, cu puţin timp înaintea startului de sezon.

Milena a cucerit bronzul la CE

Alături de deja consacratele Sabina Miclea, Daiana Mureşan, Nneka Onyejekwe şi Alexandra Trică, în lotul de azi al campioanei se regăsesc jucătoare cu nume în voleiul european. Coordonatoarea Milena Sadurek (25 de ani), de pildă, a ocupat în septembrie, cu naţionala Poloniei, locul 3 la Campionatul European.

Căpitan a fost desemnată Mira Golubovic (Serbia / 33 de ani), care a evoluat în Italia, Japonia, Spania, Rusia şi Elveţia, disputând şi un Final Four în Liga Campionilor cu Volero Zürich. Ea cunoaşte voleiul românesc, nu cu mulţi ani în urmă realizând eventul cu Rapid.

Cele două jucătoare, precum şi celelalte cu paşaport străin (croata Jelena Alajbeg, slovena Sonja Brovinsek, sârboaica Suzana Cebic, venezueleanca Veronica Gomez şi letona Olga Tocko), au obţinut vineri, la Craiova, un nou succes în campionat: 3:2 (-21, 27, 24, -24, 10).

Unul care să le dea curaj pentru dificilele partide din Liga Campionilor, acolo unde Metal va întâlni, pe lângă Fakro, şi reprezentantele Italiei (Asystel Novara) şi Rusiei (Zarachie Odintsovo).

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite