Bulgaria propune României să organizeze împreună CE de volei din 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Bulgară de Volei va propune României ca cele două ţări să depună o candidatură comună pentru organizarea Campionatul European de volei masculin din anul 2015, scrie luni cotidianul sofiot Meridian Match.

Potrivit unor surse din federaţie, după ce în anul 2008 candidatura comună a Bulgariei şi Greciei pentru turneul final din 2011a pierdut în faţa celei ale Cehiei şi Austriei, Sofia a decis să invite Bucureştiul pentru o nouă încercare.

La sfârşitul lunii august în capitala bulgară Sofia a fost inaugurată o nouă sală polivalentă cu 12.500 de locuri, în contextul în care o asemenea sală se construieşte şi la Bucureşti, afirmă ziarul. Ideea este ca meciurile să aibă loc în Sofia şi Varna în Bulgaria, precum şi în Bucureşti şi încă un oraş din România. În cazul în care, însă, Federaţia Română de Volei nu va accepta propunerea părţii bulgare, Bulgaria va face aceeaşi ofertă Greciei, mai scrie Meridian Match.

Voleiul nu este singurul sport în care Bulgaria doreşte să-ş unească eforturile cu Româna pentru a organiza turneul final al unui campionat european. În urma cu câteva lui, federaţia de fotbal de la Sofia şi-a anunţat intenţia pentru o candidatură comună cu România în vederea găzduirii Campionatului European de fotbal din 2020.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite