„Banii contează enorm pentru a fi în top!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul echipei Foppapedretti Bergamo crede că Metal Galaţi se poate califica în faza următoare a Champions League. Campioana României a fost lăudată de italianca Jenny Barazza, una dintre cele mai experimentate voleibaliste din Europa.

Adevărul Sporturi: Ce părere ai despre Metal Galaţi, după două meciuri în Champions League?

Jenny Barazza: Este o echipă foarte puternică, mai puternică decât ne-am fi aşteptat. Au un atac bun, jucătoare cu experienţă, care pot pune probleme în orice moment al meciului. Sinceră să fiu, m-au impresionat mult. Toate echipele româneşti sunt la fel de puternice?

Din păcate, echipa din Galaţi domină voleiul din România şi nu prea are rival...

Nu e prea bine pentru ele. S-a văzut acest lucru în joc, pentru că au avut momente când au căzut inexplicabil. Mi-aş dori ca şi în campionatul românesc să existe mai mulţi institutori pentru a fi şi alte formaţii la fel de puternice.

Aţi pierdut inexplicabil cu Muszyna. Ce s-a întâmplat atunci?

Nu am jucat nimic, nu ne-a ieşit nicio combinaţie. Preluarea nu a mers deloc. Toate atacurile noastre au fost blocate de adversare. Am avut noroc atunci pentru că am luat un set. La cum am evoluat, am avut noroc că am reuşit să luăm cel puţin un set.

Ce părere ai despre această grupă, cu Metal, Vakifbank şi cu Muszyna?

Este o serie foarte echilibrată, din care pot merge mai departe chiar şi trei formaţii. Sunt sigură, cluburile care se vor califica în faza următoare se vor decide abia după ultima etapă. Este foarte greu să dau un pronostic, pentru că noi putem pierde trei jocuri la rând, iar Galaţi să câştige trei şi totul se complică.

Atât Metal, cât şi Foppapedretti, echipa la care evoluezi, au aceeaşi problemă: nu dispută meciuri de acasă în sala în care joacă în campionat. Ce părere ai?

Nu este bine, însă nu suntem nici noi şi nici ele de vină pentru că nu avem o arenă care să corespundă standardelor impuse de Champions League. Fanii sunt mai puţini, şi asta contează enorm când ai un meci acasă.

În Italia, voleiul este un sport popular. Se câştigă bine ca jucătoare?

Depinde de valoarea acelei jucătoare sau de cât de puternică este acea echipă. Dacă vorbim de Foppapedretti Bergamo, vă pot spune că s-a investit mult în acest club şi că s-au adus sportive de valoare. La Bergamo s-a făcut performanţă în fiecare an şi obiectivul nostru este mereu eventul.


Jenny Barazza

Data naşterii
: 24 iulie 1981
Locul naşterii: Codogne (Italia)
Înălţime: 1,82 metri
Post: centru
Echipă:
Foppapedretti Bergamo
Performanţe: medalie de aur la Cupa Mondială (2007), campioană europeană cu naţionala Italiei în 2007, medalie de bronz la World Grand Prix 2004


Tricolorii sunt în cantonament de Revelion

image

  Naţionala masculină de volei s-a reunit pentru a pregăti turneul de precalificare la Campionatul Mondial din 2010. Această competiţie se va disputa în perioada 3-5 ianuarie 2009 la Viena, în Austria, iar tricolorii se află în cantonament la Izvorani.

Antrenorul Stelian Moculescu are la dispoziţie 18 jucători, dintre care doar 12 vor avea drept de joc la primul turneu important de anul viitor.

Lotul masculin va pleca peste două zile la Friedrichshafen, în Germania, acolo unde antrenează Stelian Moculescu, cel care va conduce România la preliminariile din Austria.

În grupa României au fost repartizate Ungaria, Bosnia-Herţegovina şi ţara organizatoare. În Germania, tricolorii vor susţine câteva meciuri de calificare cu deţinătoarea Champions League la masculin, VfB Friedrichshafen, după care se va pleca către Viena.

Prima formaţie din această grupă se va califica la turneul de calificare al Campionatului Mondial.

Preşedintele Federaţiei Române de Volei, Gheorghe Vişan, a declarat că Stelian Moculescu va pregăti, în paralel, selecţionata ţării noastre şi pe VfB Friedrichshafen.

„După ce se va încheia Bundesliga, Stelian Moculescu va veni în ţară, urmând să locuiască în Capitală”, a precizat oficialul F.R.Volei.

Astăzi, de la ora 12.00, la Complexul Olimpic de la Izvorani va avea loc o conferinţă de presă în care va fi prezentat oficial noul tehnician al tricolorilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite