Să vină cât mai multe medalii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probele pe aparate pot mări consistent zestrea de medalii a echipei României la Jocurile Olimpice Sportul de la care aşteptăm cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, gimnastica, ar

Probele pe aparate pot mări consistent zestrea de medalii a echipei României la Jocurile Olimpice

Sportul de la care aşteptăm cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, gimnastica, ar putea să ne producă noi bucurii începând cu acest weekend.

După bronzul obţinut de fete în concursul pe echipe, probele individuale ne pot aduce noi medalii. Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Gabriela Drăgoi, Marian Drăgulescu, Flavius Koczi şi Robert Stănescu sunt cei şase sportivi care se vor bate pentru un loc pe podiumul olimpic.

Drăgulescu rămâne piesa de rezistenţă, el având mari şanse să îşi adjudece aurul, atât la sărituri, unde s-a calificat cu cea mai mare notă, dar şi la sol. Cel poreclit "Marocanul" are în acelaşi timp şi o mare sete de revanşă, după ce la Jocurile Olimpice de la Atena a irosit şansa aurului olimpic, după ce a ratat la sărituri. Atunci a trebuit să se mulţumească cu bronzul.

Izbaşa o înfruntă pe Cheng

Acum visează doar la aurul olimpic. O altă şansă mare o are şi Sandra Izbaşa, care ar putea să obţină fără probleme o medalie la sol.

Calificată cu a doua notă în ultimul act, sportiva noastră se va bate în această finală cu brazilianca Santos, chinezoaica Cheng şi americanca Johnson. Calificată cu a patra notă în finală, Steliana Nistor are de luptat cu rusoaica Semenova, campioană mondială en-titre, cu americanca Liukin, dar şi cu britanica Tweddle.

Calificat cu a treia notă în finală, Flavius Koczi poate spera la podium în proba de la sărituri, în timp ce Gabriela Drăgoi va încerca un rezultat mare la bârnă, unde le va avea de înfruntat pe chinezoaica Li, americanca Liukin ori americanca Johnson. Robert Stănescu speră şi el într-o minune la inele, deşi şansele lui sunt mai mici decât ale celorlalţi tricolori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite