Doar victorie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a păşit cu dreptul la Jocurile Olimpice, după ce a învins campioana Asiei, Kazahstan, cu scorul de 31-19. În ciuda diferenţei de pe tabelă, tricolorele nu au evoluat foarte

România a păşit cu dreptul la Jocurile Olimpice, după ce a învins campioana Asiei, Kazahstan, cu scorul de 31-19. În ciuda diferenţei de pe tabelă, tricolorele nu au evoluat foarte convingător, deşi au avut în faţă un adversar mai degrabă modest.

Handbalistele pregătite de Gheorghe Tadici au avut o primă repriză mai degrabă modestă, în care nu au impresionat cu nimic. Scorul a luat proporţii abia spre finalul meciului, dar nu înainte ca portdrapelul delegaţiei noastre la Beijing, Valeria Beşe, să fie descalificată pentru un fault dur.

Astăzi, tricolorele vor întâlni naţionala Chinei, într-o partidă care se anunţă destul de dificilă. Gazdele au pierdut primul meci pe care l-au disputat la Beijing, 23-30 cu Norvegia, dar se anunţă un adversar destul de incomod.

"Va trebui să evoluăm mai convingător decât am făcut-o în primul joc şi să nu ne lăsăm impresionate de spectatorii care vor încerca să-şi poarte favoritele spre victorie. În mod normal, va trebui să câştigăm", a declarat Valentina Ardean.

La o competiţie precum Jocurile Olimpice nu există meciuri uşoare. Cu China avem prima şansă pe hârtie
Gheorghe Tadici,
selecţioner naţionala
de handbal

Tricolorele au învins Kazahstanul cu 31-19, în primul meci disputat la Beijing. România va întâlni astăzi, de la ora 14.00, naţionala ţării-gazdă, China

Fetele pregătite de Gheorghe Tadici şi-au respectat blazonul, câştigând fără probleme în faţa unei formaţii net inferioare.

România a debutat cu dreptul la Jocurile Olimpice, reuşind să se impună cu 31-19 în faţa Kazahstanului. Meciul a fost unul fără istoric, aceasta şi pentru că adversarele au dovedit că, totuşi, sunt departe de ceea ce înseamnă o echipă de top. Selecţionerul Gheorghe Tadici şi-a permis să introducă aproape tot lotul avut la dispoziţie, oferindu-le tuturor o şansă.

Singura grijă, evitarea accidentărilor

În condiţiile în care raportul de forţe a fost net în favoarea României, succesul tricolorelor nu a fost pus niciun moment sub semnul întrebării. Totuşi, antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi s-au temut ca nu cumva jucătoarele să se accidenteze la eventualele contacte mai dure cu adversarele.

Acest fapt a devenit evident în unele momente, când handbalistele noastre au dat impresia că evită lupta corp la corp cu ex-sovieticele. De altfel, jocul echipei pregătite de Lev Ianiev s-a bazat în mare măsură pe forţă, fără prea multă fantezie şi fără fineţuri tehnice. Nu este mai puţin adevărat că nici tricolorele nu au forţat mai mult decât era necesar, mulţumindu-se cu diferenţa înregistrată pe tabela de marcaj.

Confruntare cu gazdele

România va întâlni reprezentativa ţării-gazdă, China, astăzi, începând cu ora 14.00. Asiaticele au pierdut la debutul lor cu 23-30 în faţa campioanei europene, Norvegia, însă mai speră într-o calificare în sferturile de finală de pe locul 4 în grupă. "Va fi destul de greu cu China, fiindcă au o echipă ambiţioasă şi vor fi susţinute de o sală întreagă. Chiar şi aşa nu avem altă variantă în afara victoriei, pentru că altfel nu văd cum ne-am putea permite să luptăm pentru o medalie olimpică", a afirmat antrenorul Tadici.

Încurajate de Senocico

Tricolorele au fost încurajate din tribune de mai mulţi sportivi din delegaţia ţării noastre, care au profitat de puţinul lor timp liber pentru a urmări pe viu meciul de handbal. Printre fanii româncelor s-a numărat şi rezerva Mihaela Senocico, care a aplaudat fazele bune reuşite de colegele sale.Clujeanca s-a arătat dezamăgită atunci când Valeria Beşe a fost descalificată (cartonaş roşu) pentru un fault dur, în minutul 43. La final, Senocico s-a întreţinut cu colegele sale.

România - Kazahstan 31-19 (13-10)

România: Dinu, Tolnai, Pâslaru - portari, Olteanu (3), Neagu (4), Brădeanu (2), Beşe, Amariei (4), Lecuşanu (3), Stanca (4), Bârsan, Meiroşu (2), Ardean (6), Maier (3).
Antrenor: Gheorghe Tadici.

Kazahstan: Travnikova, Parfenova - portari, Kubrina, Portova (1), Pikalova (2), Vasilieva, Iliuhina (1), Tiapkova (2), Ajiderskaia (10), Iakovleva (2), Markovici (1), Nikandrova. Antrenor: Lev Ianiev.

Arbitri: Menzes - Pinto (Brazilia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite