Avem cea mai uşoară grupă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avem cea mai uşoară grupă!
Avem cea mai uşoară grupă!

Tricolorii vor întâlni în seria A, la Mondialele din Croaţia, Franţa, Ungaria, Slovacia, Australia şi o echipă din America Naţionala masculină de handbal îşi cunoaşte, de

Tricolorii vor întâlni în seria A, la Mondialele din Croaţia, Franţa, Ungaria, Slovacia, Australia şi o echipă din America

Naţionala masculină de handbal îşi cunoaşte, de sâmbătă seara, adversarele pe care le va întâlni la Campionatul Mondial care se va disputa în Croaţia, în 2009.

Ai noştri au avut noroc la tragerea la sorţi, fiind desemnaţi să facă parte din Grupa A, alături de Franţa, Ungaria, Slovacia, Australia şi formaţia care se va clasa pe locul doi la turneul panamerican.Tricolorii au evitat adversare precum Croaţia, Germania, Danemarca, Spania, Suedia sau Polonia.

De altfel, atât selecţionerul Aihan Omer cât şi preşedintele FRH, Cristian Gaţu, au recunoscut că România a avut parte de şansă la tragerea la sorţi. "Mă bucur că suntem într-o grupă accesibilă. Avem şanse reale să ne calificăm în sferturi, mai ales că am mai jucat cu aceste echipe, le ştim potenţialul şi mergem cu încredere", a declarat Omer.

La rândul său, preşedintele Cristian Gaţu a afirmat că vede naţionala noastră în fazele superioare ale competiţiei. "Franţa e favorita acestei grupe, dar celelalte adversare sunt accesibile", a spus numărul unu din FRH.

Francezii sunt marii favoriţi

Dintre adversarele României, Franţa se anunţă de departe cea mai puternică echipă. Albaştrii au în palmares, la Mondiale, două medalii de aur (1995 şi 2001), una de argint (1993) şi trei de bronz (1997, 2003 şi 2005), dar şi un titlu european (2006) şi un bronz la ultima ediţie a CE.

Vedetele trupei pregătite de Claude Onesta sunt Nikola Karabatic, Thierry Omeyer (amândoi la Kiel) şi Didier Dinart (FC Barcelona). La rândul lor, ungurii se anunţă nişte adversari redutabili. Chiar dacă nu au palmaresul francezilor, vecinii noştri au jucători de superclasă precum Laszlo Naghy (FC Barcelona), Gyula Gal (Veszprem) sau Tamas Mocsai (TBV Lemgo).

În fine, dintre cele trei formaţii cu care ne vom bate la calificare, Slovacia pare echipa cea mai la îndemână. Totuşi, slavii nu trebuie subestimaţi, mai ales că dispun de handbalişti care evoluează în puternicele campionate ale Germaniei şi Spaniei. Martin Stranovsky evoluează la Ademar Leon, iar Frantisek Sulk, Csaba Szucs şi Michael Shejbal joacă în Bundesliga, la HSG Dusseldorf, HC Erlangen, respectiv Frisch auf Goppingen.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite