Pe urmele campioanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metal Galaţi este una dintre puţinele structuri de drept privat din ţara noastră care nu percepe taxă pentru cursurile de iniţiere la nivel de copii şi juniori O selecţie la un club de

Metal Galaţi este una dintre puţinele structuri de drept privat din ţara noastră care nu percepe taxă pentru cursurile de iniţiere la nivel de copii şi juniori

O selecţie la un club de volei adună, în medie, 60 de copii. În timp, interesul acestora pentru sport scade. La grupa de performanţă ajung maximum 15 jucătoare.

Chiar dacă nu este mediatizat aşa cum trebuie, pentru un sport de echipă care are o reprezentantă în Champions League, voleiul atrage micuţi care vor să ajungă pe urmele celor care ne reprezintă în cea mai importantă competiţie de intercluburi din Europa.

Metal Galaţi, un club care are structură privată încearcă să-şi asigure viitorul, investind foarte mult la nivel de copii şi juniori. Aici, nimeni nu plăteşte taxă lunară.

Chiar dacă sunt cluburi în ţară care cer o cotizaţie între 50 şi 100 de lei pe lună, gruparea din Moldova a decis că este mai bine să lase libertatea copiilor de a alege.

"Noi facem selecţia la vârsta de 12 ani. Atunci este perioada când putem vorbi despre un început al dezvoltării motrice. Mai devreme de clasa a cincea nu avem cum să ne dăm seama de cum va reacţiona un copil la efort", este de părere Paul Bogdan, antrenor la Metal Galaţi.

Antrenamentele sunt mai uşoare

La iniţiere sunt cam trei antrenamente pe săptămână. Acestea nu depăşesc două ore şi au o intensitate mai scăzută. "În timp, pentru performanţă se ajunge la cinci şedinţe de pregătire pe săptămână.

Uneori, şi câte două antrenamente pe zi", a precizat Bogdan, cel care se ocupă cu pregătirea grupelor de cadete şi speranţe.

Tehnicianul crede că părinţii rămân, totuşi, principala problemă în a îndruma un viitor sportiv de performanţă către această disciplină: "E foarte greu să-i convingi că, din punct de vedere genetic, fetele pot creşte mai înalte şi nu îşi vor mai găsi partener.

Mai există şi o altă problemă, anume şcoala. Vin părinţi care ne spun că cel mic nu mai are timp să înveţe. Eu cred că un copil poate îmbina aceste două activităţi, dacă este conştient de ceea ce vrea să realizeze în viitor".

Patru jucătoare la lotul de cadete

Metal Galaţi a dat în acest sezon patru voleibaliste la lotul naţional feminin de cadete. "Andra Treşină, Ana Maria Berdilă, Mihaela Stângă şi Iuliana Cazamir au reprezentat România la diferite competiţii", a încheiat Paul Bogdan.

Un alt necaz al antrenorului Bogdan rămâne eternul "război" dintre volei şi modeling: "După o perioadă, căpătând o dezvoltare armonioasă a corpului, multe fete se reorientează către prezentările de modă, unde primesc bani".

Cluburi de volei din bucureşti

C.S.Ş. 3 STEAUA. Antrenamente la Şcoala Generală 164. Contact: Nicolae Popa, telefon 021.413.29.40 (club) şi 021.316.41.74 (sală)

C.S.Ş 5. Antrenamente la Grupul Şcolar Economic 5 şi la Şcoala generală 7. Contact: Florin State, telefon 0744.433.224

LICEUL M. ELIADE. Antrenamente la Grupul Şc. Ind. Mircea Eliade. Contact: Constantin Wesselly, telefon 0740.194.379 şi 021.314.13.90 (sală)

Cluburi de volei din ţară

METAL GALAŢI. Antrenamente la sala Siderurgistul. Contact: Paul Bogdan, telefon 0748.222.194 şi 0722.627.990 (sală)

EXPLORĂRI BAIA MARE. Antrenamente la Şcoala Generală 3. Contact: Corneliu Negruţ, telefon, 0744.500.979

C.S.Ş. 1 BEGA TIMIŞOARA. Antrenamente la sala Universitate. Contact: Ioan Ersigan, telefon 0256.204.780 şi 0256.194.803 (sală)

Păcat că voleiul nu este la fel de mediatizat precum handbalul şi baschetul. Din această cauză mulţi copii se orientează către alte discipline
Paul Bogdan, antrenor Metal Galaţi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite