Fără titulare la Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Gheorghe Tadici promite că bătălia pentru un loc în prima echipă va fi mai dură ca oricând. Miza este enormă: o medalie olimpică Turneul de la Albertville a constituit

Selecţionerul Gheorghe Tadici promite că bătălia pentru un loc în prima echipă va fi mai dură ca oricând. Miza este enormă: o medalie olimpică

Turneul de la Albertville a constituit ultimul prilej pentru testarea tuturor jucătoarelor înainte de Jocurile Olimpice din Beijing.

Naţionala feminină de handbal a României şi-a finalizat perioada de pregătire înaintea Jocurilor Olimpice care vor avea loc în China. Antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi au utilizat toate cele 15 jucătoare care formează lotul pentru Olimpiadă reuşind să-şi facă o idee clară despre potenţialul echipei.

Permutări pe inter şi centru

Fireşte, în afara schemelor noi exersate în amicalele cu Franţa, Rusia şi Brazilia, cei doi tehnicieni au încercat diverse variante, implicând folosirea unor jucătoare pe mai multe posturi, aşa cum se practică la toate marile echipe.

Astfel, extrema stângă Valentina Ardean a evoluat uneori pe inter, în timp ce Aurelia Brădeanu şi Narcisa Lecuşanu au fost permutate de pe inter pe centru şi viceversa.

Şanse egale, indiferent de nume

Fidel vechilor sale concepţii, selecţionerul Gheorghe Tadici a reafirmat faptul că niciuna dintre jucătoare nu va avea asigurat un post de titulară. "Le-am atras atenţia fetelor că la Beijing va juca cine va fi în formă şi că nu voi ţine cont de numele lor. Altfel, aş spune că acum echipa evoluează undeva la 85 la sută din potenţial", susţine selecţionerul Tadici.

România a remizat cu campioana mondială, Rusia (33-33), reuşind să obţină şi două victorii: 23-22 cu Franţa şi 33-27 cu Brazilia.

S-au remarcat Senocico şi Gâlcă

Printre jucătoarele remarcate s-au numărat coordonatoarea de joc Mihaela Senocico şi pivotul Ionela Gâlcă.

În schimb, au existat ceva probleme pe extrema dreaptă, unde Adriana Olteanu a părut adeseori depăşită de situaţii. Postul pare uşor descoperit, în condiţiile în care Cristina Vărzaru va putea evolua la Beijing fiind în convalescenţă, iar Ramona Maier nu este nici ea refăcută în totalitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite