Wozniacki și surorile Williams, out de la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wozniacki rămâne în continuare fără un turneu de Grand Slam în palmares
Wozniacki rămâne în continuare fără un turneu de Grand Slam în palmares

Principala favorită a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, daneza Caroline Wozniacki, a fost eliminată în optimile de finală ale probei de simplu de către favorita numărul 24, Dominica Cibulkova, din Slovacia în timp ce ambele surori Williams, Serena și Venus, au părăsit ieri competiția.

Drumul către cucerirea unui turneu de Grand Slam a fost întrerupt din nou brusc pentru daneza Caroline Wozniacki, care, în cele cinci participări ale sale la Wimbledon nu a reușit niciodată să ajungă în sferturile de finală. Fostă câștigătoare pe iarba londoneză la junioare, daneza a început perfect meciul, cu 6-1 în primul set și a condus cu 2-0, având serviciul, în setul decisiv.

Dar Cibulkova a luptat admirabil, a echilibrat soarta setului iar apoi a reușit un break uriaș pentru 6-5. Servind pentru set, slovaca a încheiat disputa la cea de-a treia minge de meci. Wozniacki va fi în continuare numărul 1 mondiale, indiferent de rezultatul de la Wimbledon, însă nu a câștigat până acum niciun turneu de Grand Slam. Așteptându-se la o întrebare de acest gen la finalul meciului, daneza a spus scurt: ”Nu mă interesează ce crede, ce spune sau ce face lumea. Am dat totul, dar nu a fost de ajuns. Nu mai pot să fac nimic acum!”

După ce Serena Williams fusese eliminată de Marion Bartoli, nici sora sa Venus nu a avut ieri o viață mai lungă pe iarba londoneză. Ea a pierdut în doar două seturi, 6-2, 6-3, în fața bulgăroaicei Tsvetana Pironkova, la un meci la care au asistat și Ducesa şi Ducele de Cambridge, Kate și Will.

Doar o singură dată din 1998 încoase s-a întâmplat ca niciun dintre surorile Williams să nu fie prezentă în sferturile de finală la Wimbledon. Era în 2006, când Serena nu a participat din cauza unei accidentări la genunchi iar Venus a pierdut în turul trei. Cele două dețin nouă dintre ultimele 11 titluri la Wimbledon.

Una dintre jucătoarele care a ”spart” dominația surorilor Williams la Londra, Maria Sharapova, este singura deținătoare a trofeului rămasă pe tablou. Ea va juca astăzi (al doilea meci pe terenul central) cu Dominica Cibulkova.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite