Novak Djokovici a câştigat în premieră titlul de la US OPEN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sârbul şi-a păstrat titulatura de cel mai bun jucător de tenis al lumii, învingându-l în finala de la US Open, după patru ore nebune de joc, pe spaniolul Rafael Nadal, cu 6-2, 6-4, 6-7, 6-1

Novak Djokovici şi-a luat revanşa anul acesta pe hardul american, în faţa lui Rafael Nadal, trecându-şi victoria de partea lui. Este primul titlu de la US Open pe care sârbul îl ridică deasupra capului după alte două finale pierdute, anul trecut în faţa lui Rafa Nadal, şi în 2007, în faţa lui Roger Federer.

După ce în semifinale a salvat două mingi de meci în partida cu elveţianul Roger Federer, sârbul a reuşit şi în această ultimă zi de competiţie de la Grand Slamul american să întoarcă scorul în favoarea sa. Cu toate că spaniolul a condus de fiecare dată la începutul celor două seturi cu 2-0, Nole a revenit şi a pus punct peste punct până şi-a adjudecat cele două seturi cu 6-2, 6-4.

Înainte de setul al 4-lea- Djokovici a avut nevoie de îngrijiri medicale la spate. Chiar dacă se vedea că durerile şi oboseala îşi puseseră amprenta şi asupra lui Rafael Nadal, spaniolul a continuat să joace fără masajul specialistului. Nu ştim dacă asta l-a costat, însă cert este că a pierdut setul cu 6-1, implicit finala.

În urma acestei performanţe, Djokovici are 6 finale cîştigate în faţa lui Nadal, iar anul acesta, nr. 1 mondial a avut doar două înfrângeri şi 69 de victorii.

"E greu să repeţi ce a făcut Djokovici în acest an. Am pierdut multe finale în faţa lui şi trebuie să accept că anul acesta a fost mai bun decât mine şi trebuie să mă antrenez din ce în ce mai bine. Eu sunt mulţumit de joc, am alergat după fiecare minge", a spus Rafael Nadal.

"E un sentiment deosebit. Am avut un an fantastic şi voi continua. De fiecare dată când joc cu Rafa o fac la cel mai înalt nivel. E o provocare imensă", a spus Novak Djokovici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite