Hănescu, întâlnire-şoc cu Djokovici la Toronto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismanul Victor Hănescu, locul 54 ATP, s-a calificat în turul trei al turneului de la Toronto, dotat cu premii în valoare de 2,4 milioane de dolari.

Hănescu l-a învins în turul doi, scor 6-4, 7-6, pe sportivul canadian Peter Polanski, locul 207 ATP, beneficiar al unui wild card. În turul trei, românul îl va întâlni pe sârbul Novak Djokovici, cap de serie numărul 2. Acesta a trecut în două seturi, scor 7-5, 7-5 de francezul Benneteau. Hănescu şi Djokovici s-au întâlnit de patru ori până acum, iar sârbul a avut câştig de cauză de fiecare dată. Ultimul loc meci a avut loc în acest an, la Roland Garros, iar Djokovici s-a impus în patru seturi, scor 6-3, 3-6, 6-3, 6-2. Două dintre cele patru confruntări directe au avut loc pe hard, una pe zgurdă şi una pe carpetă. Mai mult, în două astfel de confruntări, românul a abandonat. Prima oară s-a întâmplat la Mastersul de la Paris din 2005, iar apoi la Mastersul de la Madrid din 2008.

Djokovici are un an destul de bun, el reuşind să joace semifinala la Wimbledon, şi sferturi la Australian Open şi Roland Garros. Chiar dacă va pierde în faţa lui Djokovici, Hănescu se va alege cu un cec de 31.000 de dolari şi cu 90 de pucte ATP. Performanţa lui este, oricum, foarte bună dacă ne gândim că la ultimele trei turnee la care a participat (Stuttgart, Hamburg şi Gstaad), el a fost eliminat în primul tur. Mai mult, în acest an „Hane" nu a reuşit decât o singură dată să depăşească turul trei al unui turneu. S-a întâmplat în luna martie, la Casablanca. Atunci, românul a ajuns până în finală, acolo unde a fost învins de elveţianul Wawrinka, scor 2-6, 3-6. Per total, în acest an, Victor a înregistrat 19 victorii şi 16 eşecuri, reuşind să-şi rotunjească veniturile cu aproximativ 350.000 de dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite