Un turneu pentru campionii noştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

National Tennis Championship-Masters Romania va aduna la Sala Palatului cei mai buni opt jucători şi jucătoare de tenis din ţară. Fostul tenismen şi actual om de afaceri Sever Mureşan, care este şi promotorul Masters-ului Romania, revine după 13 ani în organizarea competiţiilor sportului alb.

Adevărul: Când şi cum v-a venit ideea organizării unui astfel de turneu?

Sever Mureşan: Ideea mi-a venit acum ceva timp, când am realizat că cei mai valoroşi jucători ai noştri  participă la foarte multe turnee în străinătate şi nu avem o competiţie internă în care să se dueleze între ei.

Campionatul naţional al României nu mai există. Şi astfel, pornind de la această idee, dorim ca acest Masters să fie cel mai important turneu al jucătorilor români.

Ce vreţi să demonstraţi prin organizarea acestui turneu?

Vreau să demonstrez că cei care iubesc tenisul şi sportul, în general, dacă vor să facă ceva pentru sportul românesc, pot să o facă.

Am făcut-o în multe rânduri, printre ele numărându-se şi organizarea a cinci ediţii, între 1991 şi 1995, a turneului Romanian Open Tennis, înscris în circuitul profesionist mondial ATP.

Cum a fost primită ideea dumneavoastră de către oamenii tenisului românesc?


Oamenii din tenisul românesc, chiar dacă la început au fost sceptici în organizarea unui astfel de eveniment, au răspuns cu foarte mult entuziasm. Şi nu vorbesc aici de jucători, cât de oamenii din federaţie, care au sărit să participe la acest turneu.

Premiile în obiecte, care se vor oferi, sunt mai atrăgătoare decât banii?

Nu. Premiile în obiecte n-au cum să fie mai atrăgătoare decât banii, însă în acelaşi timp sunt nişte premii mai mult decât substanţiale.

Câştigătorul, respectiv câştigătoarea primesc câte o casă în valoare de 245.000 de euro. În acelaşi timp sponsorul principal, Asset Management System S.A., prin proiectele imobiliare pe care le are, doreşte să-şi promoveze ceea ce face.

Care va fi frecvenţa acestui turneu?

Eu sper că de-acum să fie organizat în fiecare an, iar ediţia de anul acesta, prima de altfel, să fie un real succes. Şi va fi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite