Alexandra Dulgheru a câştigat pentru a doua oară turneul de la Varşovia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bine clasată româncă a momentului, Alexandra Dulgheru, (32 WTA), s-a impus în ultimul act în turneul de la Varşovia, în faţa chinezoaicei Jie Zheng, cu scorul de 6-3, 6-4. Este al doilea titlu consecutiv pe care românca îl cucereşte în capitala Poloniei.

SETUL II

6-4 Un set mai disputat, cu schimbări de situaţie. Totuşi, moralul Alexandrei a fost mult mai bun, chiar dacă a făcut 4 duble greşeli faţă de adversara sa niciunul, şi a reuşit să revină şi să câştige al doilea trofeu al carierei sale. Setul a durat mai puţin de o oră. Pe toată perioada partidei, jucătoarele nu au servicit niciun as.

SETUL I

6-3 Alexandra a avut nevoie de doar 45 de minute să încheie primul set. Jocul bun din spatele terenului al româncei îi dă mari de băttăi de cap chienzoaicei care o surpinde pe Alex doar prin scurtele la fileu. "Piti" a reuşit să facă break la scorul de 2-2 şi este la un pas de al doilea mare titlu din cariera sa şi al doilea de la Varşovia.

Chinezoaica Jie Zheng, locul 26 WTA, s-a impus în faţa Gretei Arn din Ungaria, locul 205 WTA, cu scorul de 6-4, 7-5, după un meci de o oră şi 35 de minute.

Jucătoarea numărul doi a Chinei în acest moment, ea are în palmares trei titluri câştigate, la Hobart în 2005, Stockholm şi Estoril, ambele în 2006. Ea are 26 de ani, este dreptace şi a câştigat în carieră 3,4 milioane de dolari premii. Dintre aceştia, 570.000 de dolari i-a obţinut în primele cinci luni ale acestui an, mai mult decât a câştigat Dulgheru în întrega ei carieră, aproape 430.000 de dolari. În 2010, Zheng a jucat în semifinalele turneului Australian Open şi a atins aceeaşi fază, în 2008, la Wimbledon. Cea mai bună clasare a ei a fost înregistrată în mai 2009, locul 15 WTA.

Zheng a ajuns în sferturile de finală ale turneului de la Varşovia după ce a trecut de Olga Govorţova (Belarus), scor 6-1, 5-7, 7-5, şi de Tathiana Garbin (Italia), scor 6-1, 6-1, iar în semifinale a beneficiat de abandonul favoritei numărul 1, daneza Caroline Wozniacki, care s-a retras la scorul de 6-3 în favoarea chinezoaicei.

Alexandra Dulgheru, locul 32 WTA, cea mai bună clasare din carieră, este jucătoarea numărul unu a României. În palmaresul ei figurează titlul câştigat, în 2009, tot la Varşovia, finala din acest an din capitala Poloniei şi o semifinală, în aprilie, la Barcelona. Românca va împlini 21 de ani la 30 mai, este dreptace şi nu s-a mai întâlnit până acum cu Jie Zheng.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite