Cine va deveni campionul anului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorii cu cele mai multe puncte adunate în 2009 joacă săptămâna viitoare la Londra. „Turneul Campionilor“, competiţie dotată cu premii în valoare de cinci milioane de dolari, încheie sezonul în tenisul masculin mondial.

Începând cu 1970, tenismenii care reuşesc cele mai bune rezultate pe parcursul unui an calendaristic se duelează la finalul sezonului într-o confruntare a “titanilor”, mult aşteptată de fanii “sportului-alb”.

După un sezon aproape perfect, Roger Federer ţinteşte al cincilea trofeu. Elveţianul are însă de înfruntat foarte mulţi adversari dornici să îşi treacă în bilanţ acest titlu foarte prestigios.

Deţinătorul en-titre al titlului, sârbul Novak Djokovici pare cel mai în măsură să îl poată răpune pe liderul mondial, în contextul în care l-a învins recent pe acesta chiar în fieful său, cu ocazia finalei turneului de la Basel.  Semifinalist în 2006 şi 2007, “toreadorul” Nadal speră să spargă şi el gheaţa la “Turneul Campionilor”.

“Londra este un oraş care îmi aduce amintiri plăcute deorece anul trecut am câştigat aici Wimbledonul şi turneul de la Queen’s, iar publicul m-a încurajat mereu”, a declarat optimist Rafael Nadal.

Aflat pe locul patru mondial, favoritul gazdelor, Andy Murray, speră să poate încheia anul pe podiumul mondial în eventualitatea în care va câştiga competiţia. “Acest eveniment are o istorie imensă şi înseamnă foarte mult pentru jucătorii de top. Sper să le dau motive suporterilor mei să ţipe de fericire!”,  a afirmat britanicul.

„Nasty” deţine mai multe recorduri

Legendarul Ilie Năstase face parte din galeria selectă a jucătorilor care au trimfat de-a lungul anilor în „Turneul Campionilor”. Cu patru titluri în palmares, “Nasty” se află la egalitate cu Roger Federer pe treapta a doua, fiind întrecut doar de Ivan Lendl şi de Pete Sampras, ambii cu câte cinci trofee.

Cel mai mare jucător român din istorie a mai jucat şi o finală în 1974, pierdută însă în faţa lui Villas. Un an mai târziu, “Nasty” făcea instrucţie cu celebrul Björn Borg chiar la Stockholm, 6–2, 6–2, 6–1. De altfel, Năstase deţine cel mai bun bilanţ din istoria competiţiei, având 23 de victorii şi doar trei înfrângeri!

Câştigătorii din ultimi cinci ani:

Novak Djokovici 2008
Roger Federer 2007
Roger Federer 2006
David Nalbdandian 2005
Roger Federer 2004

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite