Ungur, magnific şi România conduce Ecuador cu 2-0: "Terenul m-a avantajat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Ungur a revenit senzaţional de la 0-2 la seturi şi a adus al doilea punct pentru echipa de Cupă Davis a României în întâlnirea din barajul Grupei Mondiale cu Ecuador. Ungur l-a învins pe omul numărul 1 al adversarilor, Giovanni Lapentti cu scorul de 6-7 (2), 4-6, 6-3, 6-4, 6-1. De data aceasta suprafaţa lentă a fost în favoarea românului.

Trecuseră două seturi din a doua partidă a zilei şi deja majoritatea celor prezenţi la Centrul Naţional de Tenis se gândeau la meciul de dublu de mâine. Adrian Ungur era condus de Giovanni Lapentti cu 2-0 la seturi şi în tribune începuseră calculele. "Ne trebuie neapărat punctul de la dublu, pentru ca duminică Hane să-l termine pe Lapentti", era ideea principală.

Toate calculele au fost date peste cap de revenirea incredibilă a lui Adrian Ungur. Acum punctul de la dublu valorează cât o victorie, şi România se apropie de visul lui Tecău, acela de a câştiga cu 5-0 împotriva ecuadorului.

"În primele două seturi am fost crispat, însă apoi mi-am dat rumul la joc. Pe mine m-a avantajat terenul, deoarece în primele ore era prea rapid pentru mine, iar Giovanni servea incredibil. Apoi a devenit mai lent, l-am simţit obosit şi am putut să câştig. Cred că ultima ată când am jucat aproape patru ore ca şi acum a fost tot la Cupa Davis. Deci îmi place să joc mult", a spus fericit Adrian, fiind încurajat din tribună de soţia sa, Liana, şi socrul său, fostul fotbalist Ilie Balaci.

Mai citeşte şi:

Hănescu: "N-avem echipă de Grupa Mondială"

Hănescu a renunţat la antrenorul său, Firicel Tomai

Chiar dacă suntem doar la un pas de Grupa Mondială, Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, nu-şi face încă planuri. "Până nu văd cele trei puncte luate, nu pot fi liniştit. Ar fi extraordinar pentru mine să ajung şi din postura de căpitan în elita tenisului mondial, mai ales că vin după două înfrângeri", a spus "Cneazul".

Vezi GALERIE FOTO de la meciurile de astăzi!

La doar al doilea meci în Cupa Davis, Adrian Ungur a reuşit două breakuri uriaşe în setul al treilea, pe care l-a câştigat cu 6-3. Emoţiile au crescut în setul al patrulea, când jucătorul român s-a jucat cu inimile tuturor. A servit pentru set la 5-4, după o dispută echilibrată, dar Lapentti a avut mai multe mingi de break. Ungur şi-a păstrat calmul, schimbând tot timpul priviri cu soţia sa Liana Ungur (fiica lui Ilie Balaci, foto jos), care se afla într-un colţ al terenului, după ce o bună perioadă a stat în loja jucătorilor. Liana i-a transmis se pare acea forţă necesară să depăşească momentele dificile şi să încheie setul în favoarea sa.

image

Lapentti s-a prăbuşit apoi atât fizic cât şi psihic şi după 1-1 în setul decisiv nu a mai fost în stare de nimic. Ungur a defilat şi a adus un punct uriaş pentru România, care mai are nevoie de o singură victorie pentru a promova în Grupa Mondială.

"Mi-am pierdut concentrarea după primele două seturi şi apoi suprafaţa mi-a dat multe bătăi de cap fiind prea lentă pentru stilul meu de joc. Cât priveşte durata meciului, care a durat patru ore, doar joc împotriva României. Ţine vreun meci mai puţin de atât?", a glumit Giovanni Lapennti, făcând referire şi la partida din 2003, cu Răzvan Sabău, care a avut tot cinci seturi.

Program şi rezultate:

Vineri:
Victor Hănescu (54 ATP) - Ivan Endara (408 ATP) 6-2, 6-2, 6-2
Adrian Ungur (130 ATP) - Giovanni Lapentti (283 ATP) 6-7 (2), 4-6, 6-3, 6-4, 6-1.

Sâmbătă, ora 12.00:
Victor Hănescu/Horia Tecău - Nicolas Lapentti/Giovanni Lapentti

Duminică, ora 11.30:
Victor Hănescu - Giovanni Lapentti
Adrian Ungur - Ivan Endara.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite