Opt români în turneele de debut ale anului 2011. Vezi aici ce au făcut!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Sezonul 2011 a început în forţă pentru jucătorii români de tenis. Nu mai puţin de opt sportivi români sunt angrenaţi în turneele din prima săptămână a anului: Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Edina Gallovits, Simona Halep, Victor Hănescu, Horia Tecău şi Victor Crivoi.

Primii care au intrat în luptă au fost, în ordine, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea şi Victor Crivoi. Toţi trei la Brisbane, toţi trei în calificări. Şi, din păcate, toţi trei au fost învinşi. Ca performanţă, cel mai departe a ajuns Sorana Cîrstea, desemnată a cincea favorită a calificărilor. Ea a învins-o în primul tur, cu 6-3, 4-6, 6-4, pe sud-africanca Chanelle Scheepers, dar a fost eliminată în turul secund de Lucie Hradecka (Cehia), care s-a impus cu 6-0, 4-6, 6-4.

 Sorana Cîrstea

Desemnată a doua favorită a calificărilor, Monica Niculescu a fost eliminată în primul tur de americanca Christina Mchale, învingătoare cu 6-2, 6-2. Bucureşteanca va continua însă întrecerea pe tabloul principal de dublu, acolo unde face pereche cu chinezoaica Zi Yan. Cotate cu a doua şansă la cucerirea titlului, ele se vor confrunta în primul tur cu perechea Arantxa Parra/ Shahar Peer (Spania/ Israel).

image

Tot la Brisbane, dar pe tabloul principal de simplu, suntem reprezentaţi de Alexandra Dulgheru (29 WTA). Desemnată cap de serie numărul 8, ea va avea în primul tur un adversar foarte dificil, pe germanca Andrea Petkovic (31 WTA), o jucătoare extrem de puternică la 1,80 m şi 69 kg, cu un stil foarte agresiv de joc. Şi care a rămas în memoria iubitorilor de tenis prin faptul că a „brevetat" dansul Petkovic după fiecare victorie importantă. Alexandra este prezentă şi în concursul de dublu, acolo unde face pereche cu ucraineanca Olga Saciuk. Cele două vor întâlni în primul tur perechea australiană Sophie Ferguson/ Sally Peers, beneficiară a unui wild-card.

image

La Auckland, România este reprezentată pe tabloul principal de Edina Gallovits şi Simona Halep. Prima o va întâlni în turul inaugural pe britanica Anne Keothavong, iar cea de-a doua pe japoneza Ayumi Morita.

Tecău joacă la Brisbane, Hănescu la Doha

Trecând la concursurile masculine, singurul reprezentant al României prezent în concursurile de simplu din Australia în această săptămână, Victor Crivoi, a ieşit deja din competiţie. El a fost învins în primul tur al calificărilor pentru tabloul principal al turneul de 422.300 $ de la Brisbane de reprezentantul gazdelor, Michael Elden, care s-a impus cu scorul de 6-2, 4-6, 7-5.

image

Astfel, România mai este reprezentată la Antipozi doar de Horia Tecău. După ce au ratat „la mustaţă" prezenţa la Turneul Campionilor de anul trecut, Horia şi suedezul Robert Lindstedt sunt decişi să nu mai lase nimic la voia întâmplării în 2011. De aceea au luat-o la drum încă din prima săptămână a anului şi sunt cotaţi cu şansa a patra la cucerirea titlului la Brisbane. Primii adversari: Eric Butorac/ Jean Julien Rojen (SUA/ Antilele Olandeze).

image

Singurul jucător român din Top 100 ATP la simplu, Victor Hănescu, a ales să participe la cel mai tare turneu al începutului de an: cel de la Doha, acolo unde premiile ajung la 1.024.000 $ şi la care primii doi favoriţi sunt Rafael Nadal şi Roger Federer! Aflat pe locul 51 în clasamentul mondial, Victor îl va avea ca adversar pe al cincilea favorit, letonul Ernest Gulbis. Victor s-a înscris şi în concursul de dublu şi va avea ca partener un specialist al probei, austriacul Mariusz Fyrstenberg. Cei doi vor juca în primul tur în faţa favoriţilor numărul 2, Frantisek Cermak/ Christopher Kas (Cehia/ Germania).

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite