Leander Paes şi Mahesh Bhupathi, din nou împreună în ATP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mahesh Bhupathi şi Leander Paes au jucat împreună în Cupa Davis
Mahesh Bhupathi şi Leander Paes au jucat împreună în Cupa Davis

Lovitură de teatru în tenisul mondial. Una dintre cele mai importante echipe de dublu din istorie, Leander Paes (37 de ani) - Mahesh Bhupathi (36 de ani) se va reuni, la nouă ani după despărţire! Cei doi indieni de legendă ai sportului alb au anunţat că vor participa împreună la primul turneu de Grand Slam al anului viitor, Australian Open.

Reunirea a fost anunţată de Bhupathi, pe pagina de twitter. „Indian Express va rula din nou către Australian Open... Primul nostru Grand Slam în nouă ani", a aunţat Bhupathi, folosind în anunţ supranumele celor doi din perioada de gloria, „Indian Express"

Cei doi au cucerit împreună trei tiluri de Mare Şlem la dublu: Roland Garros în 1999 şi 2001 şi Wimbledon în 1999. de la despărţirea produsă în 2002, fiecare a cucerit alte tiluri de dublu, dar cu alţi parteneri, astfel că acum Leander Paes are în palmares 12 titluri de Grand Slam iar Mahesh Bhupathi 11. Aici sunt incluse şi trofeele cucerite la dublu mixt.

Chiar dacă s-au despărţit în 2002, cei doi au continuat să joace împreună în Cupa Davis şi la Jocurile Olimpice. O singură excepţie au făcut cei doi şi au jucat împreună în circuitul ATP: la Openul de la Toronto, din 2004, pe care l-au folosit pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpcie de la Atena.

Cel mai încântat de reunirea celor doi a fost căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Indiei, Shiv Mishra, sub comanda căruia Paes şi Bhupathi au fost neînvinşi în 23 de meciuri consecutive la dublu, un record încă valabil în această competiţie. „Este o veste foarte bună pentru tenisul indian. Este un lucru bun şi pentru sportul dinţara noastră, căci se pot pregăti aşa cum se cuvine pentru Jocurle Olimpice de la Londra, din2012", a spus el.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite