A obţinut 400 de victorii consecutive la tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un record uluitor s-a stabilit în tenisul mondial! Esther Vergeer, cea mai cunscoută jucătoare de tenuis în scaun cu rotile, a câştigat cel de-al 400-lea meci consecutiv în competiţiile de simplu! Iar palmaresul ei în concursurile profesioniste este acum de 609 victorii şi doar 25 de înfrângeri!

Seria nebunească a olandezei născută în localitatea Woerden, la 18 iulie 1981, a început în 2003. Atunci a învins-o cu scorul de 6-1, 6-2 pe Yuka Chokyu, în primul tur al Australian Open. A fost prima victorie dintr-un lung şir, care a ajuns acum la cota 400, în urma victoriei obţinute sâmbătă, la Masters, în faţa lui Jiske Griffioen.

De-a lungul acestui parcurs fabulos, Esther Vergeer a cucerit 16 titluri de Grans Slam la simplu (7 la Australian Open, 4 la Roland Garros şi 5 la US Open), 12 titluri de simplu la Turneul Campioanelor, 15 titluri de Grand Slam la dublu (6 la Australian Open, 3 la Roland Garros, 2 la Wimbledon şi 4 la US Open). De asemenea, are în palmares cinci titluri paralimpice (3 la simplu şi două la dublu).

Culmea este că înainte de a se apuca de tenis, Esther a practicat mai întâi baschetul în scaun cu rotile. Altfel, probabil că palmaresul ei ar fi fost şi mai stufos!

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite