Horia Tecau e CAMPION la Australian Open!!!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horia Tecău a devenit primul român din 1979, de la Virginia Ruzici, care reuşeşte să cucerească un titlu de Grand Slam! În urmă cu câteva minute, Horia Tecău a câştigat finala de dublu mixt din cadrul Australian Open 2012, devenind primul român care se impune în concursurile de seniori de la Australian Open! În cuplu cu americanca Bethanie Mattek Sands, Horia a trecut cu scorul de 6-3, 5-7, 10-3, de perechea Elena Vesnina/ Le

Horia şi Bethanie au început meciul hotărâţi, având 2-0 după primele game-uri ale întâlnirii. Apoi, au defilat până la câştigarea primului set, în doar 31 de minute. Apoi, deşi au condus cu 4-2 în setul secund, ploaia le-a dat peste cap planurile perechii româno-americane. Închiderea acoperişului a dus la renaşterea adversarilor, care au reuşit să revină şi să câştige setul doi cu 7-5!

În super-tiebreak, Horia şi Bethanie nu le-au dat nici o şansă adversarilor: au condus cu 2-0, 4-1, 6-2, 8-3, 9-3 şi, în final, 10-3 SI TITLUL E AL LUI HORIA!!!!!

Ultimul titlu de Grand Slam cucerit de un reprezentant al României este cel obţinut în 1979 de Virginia Ruzici, la Roland garros. deci în urmă cu 33 de ani.

Ultimul şi unicul jucător român care a câştigat un titlu de Grand Slam la simplu este Ilie Năstase, care în 1973 a triumfat la Roland Garros. De asemenea, acesta a câştigat în 1975, împreună cu Jimmy Connors, titlul de dublu la US Open, acela fiind ultimul triumf masculin românesc în concursurile de Grand Slam.

Ultimul titlu de Grand Slam la dublu mixt a fost câştigat, pentru România, de Ilie Năstase. Acesta a triumfat în 1972, la Wimbledon, împreună cu americanca Rosemary Calas, cei doi repetând atunci succesul din 1970, obţinut tot pe iarba londoneză. Acestea au fost, de altfel, singurele titluri de dublu mixt cucerite vreodată de români la turneele de Grand Slam.

Românii au mai jucat, în schimb, alte cinci finale de mixt prin Ion Ţiriac (2), Florenţa Mihai, Virginia Ruzici (2) şi Ilie Năstase. În 1979, când au ajuns în finală la Roland Garros, Ruzici şi Ţiriac au jucat împreună.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite