Horia Tecău: „Am plâns de bucurie după calificarea la Turneul Campionilor!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horia Tecău nu şi-a stăpânit emoţiile după ce a aflat că s-a calificat la Turneul Campionilor, devenind primul român din ultimii 36 de ani care va juca la Mastersul masculin.

După Ilie Năstase, în 1975, nici un jucător român de tenis nu a mai participat la Turneul Campionilor. Anul acesta însă, Horia Tecău a reuşit să se califice la competiţia de la Londra, iar, după un an de muncă şi stres, a reacţionat într-un mod incredibil când a primit, oficial, vestea: a plâns!

Horia Tecău a avut un an de excepţie: a ajuns între primii 10 jucători de tenis ai lumii la dublu iar parcursul senzaţional a fost încununtat de calificarea la Turneul Campionilor. „Acolo vor fi cei mai buni dintre cei mai buni, ca în Liga Campionilor la fotbal. Este o performanţă uriaşă pentru mine şi pentru Robert. Când am aflat de la cei de la ATP, am plâns de bucurie. A fost o descătuşare nervoasă", a spus Tecău.

Horia e încântat că va lua parte la un adevărat show, la Londra: "Turneul începe duminică, 20 noiembrie, dar ne-au chemat de joi. Seara avem o gală şi cina oficială cu toţi jucătorii. Apoi, am înţeles că o să fie un spectacol cu lumini, lasere, jucătorii prezentaţi ca în NBA... Sunt sigur că o să ne bucurăm de fiecare minut petrecut aoclo, de aceea nici nu ne-am stabilit un obiectiv precis la acest turneu".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite