Hănescu: “Nu e posibil să fii agresat aşa la Wimbledon”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape două săptămâni de tăcere, Victor Hănescu a explicat cauzele care au dus la incidentul nedorit de la Wimbledon, când a scuipat şi înjurat câţiva spectatori din tribune în timpul meciului cu germanul Daniel Brands.

"Cei care au avut o problemă cu mine erau englezi. Vorbeau în engleză şi o făceau şi tare, chiar şi publicul a reacţionat împotriva lor. În final, toate aceste lucruri s-au adunat şi s-au întors împotriva mea. Am avut şi trei sau patru mingi de meci, pe care nu le-am luat, a intervenit oboseala, după meciurile lungi şi mă şi accidentasem. Din setul doi acei oameni s-au tot legat de mine. Nu pot să relatez exact ce spuneau, dar a fost urât, chiar îşi băteau joc de mine şi o făceau să audă toată tribuna şi arbitrul, în momente importante şi în pauze, când încercam să mă adun şi să mă concentrez. Făceau miştouri şi se legau de accidentarea mea. A fost destul de ciudat pentru un turneu cu un asemenea renume", a spus Hănescu.

Hănescu a abandonat în acea partidă, după ce a cerut de mai multe ori arbitrului întreruperea ei din cauza întunericului. Tenismenul român consideră că nici oficialul nu a luat măsurile care se impun.

"Cei din tribună s-au comportat aşa şi nimeni nu a luat măsuri, ajungându-se la un astfel de final. Am anunţat arbitrul de scaun să se ia măsuri. Am jucat în toată lumea şi nu am mai întâlnit astfel de comportament la un meci de tenis. Arbitrul nu a luat nicio măsură şi poate a fost şi greşeala mea că nu am chemat supervisorul. Am considerat că în acel moment, cel mai bine era să trec peste şi să încerc să stau în meci", a adăugat Hănescu, care ocupă locul 37 în clasamentul ATP.

Sportivul român cred că nu va fi suspendat pentru următoarea ediţie a turneului de la Wimbledon şi consideră că şi amenda de 15.000 de dolari este prea mare.

"Sper ca amenda să se reducă sau chiar să se anuleze. Am vorbit Am vorbit cu oficialii turneului a doua zi după incident şi le-am explicat. Arbitrul de scaun a făcut un raport care nu prea era asemănător cu ceea ce s-a întâmplat pe teren şi am fost nevoit să-mi spun punctul de vedere. Mi-am recunoscut şi greşeala, pentru că a fost un gest urât şi nu pot să neg lucrul ăsta. Totuşi, amenda este cam mare pentru ceea ce s-a întâmplat acolo, mai ales că tot meciul nu am reacţionat în niciun fel, nu am spus nimic, nu am comentat la toate lucrurile care mi s-au spus. A fost doar un moment de slăbiciune în setul cinci", a explicat Hăne.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite