Dulgheru, eliminată de Henin în semifinalele de la s'Hertogenbosch

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată la prima sa apariţie pe un tablou principal la un turneu pe iarbă, Alexandra Dulgheru (32 WTA) a reuşit să acceadă până în semifinalele de la s'Hertogenbosch, fiind învinsă de Justine Henin (18WTA), idolul Alexandrei, cu 6-2, 6-2, într-o oră şi 4 minute.

SETUL I 6-2

Justine şi-a adjudecat primul set în doar 33 de minute. Cele două jucătoare au mers umăr la umăr până la 2-2, când belgianca a reuşit break-ul. Alexandra a avut două şanse de a face REbreakul, însă ambele nefinalizate. Cu toate acestea românca a reuşit să servească 2 aşi, Justin 3 şi să facă o singură dublă greşeală faţă de Henin 2.

SETUL II 6-2

Un set identic ca primul, cu break pe al 5-lea game făcut de Henin. Dulgheru a încerca să revină în joc, revenind de la 30-0 pe serviciul adversarei, dar nu a putut fructifica rebreakul.

Românca în vârstă de 21 de ani, aflată la cea mai bună performanţă pe iarbă din carieră, va primi 130 de puncte şi 10.400 de dolari pentru calificarea în penultimul act al turnelui olandez.

Până în penultima fază a turneului, românca a trecut pe rând de franţuzoaica Julie Coin, cu 4-6, 7-6(4), 7-6(4), de rusoaica Alla Kudryavtseva, cu 6-3, 2-6, 6-1, respectiv Yaroslava Shvedova (Kazaksthan) , cu 3-6, 6-3, 6-4.

Alexandra Dulgheru o va întâlni pe cea mai în vârstă jucătoare din circuit, în primul tur la Wimbledon

Alexandra Dulgheru, desemnată cap de serie 31 la Wimbledon

Monica Niculescu s-a calificat pe tabloul principal la Wimbledon

Dacă Alexandra a avut nevoie de trei seturi în fiecare meci pentru a se impune, adversara sa de astăzi, Henin, desemnată şi principală favorită la câştigarea turneului a terminat toate partidele în două seturi.

Cu 42 de titluri majore în toată cariera şi o experienţa mult mai bogată, Henin este net superioară Alexandrei, care a reuşit anul acesta să-şi însuşească al doilea trofeu la Varşovia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite