UPDATE - Ilie Năstase: "România va avea un meci foarte greu în Argentina"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de Cupa Davis a României şi-a aflat adversarul din turul I din Grupa Mondială. Tricolorii vor juca cu Argentina, în deplasare. Întâlnirea va avea loc între 4-6 martie 2011, cel mai probabil la Buenos Aires.

UPDATE  - Ilie Năstase: "România va avea un meci foarte greu în Argentina, care are jucători de top. Chiar şi rezervele sunt valoroase".

UPDATE - EXCLUSIV - Juan Ignacio Chela: "Suntem favoriţi cu România!"
"Suntem favoriţi, avem doi jucători de top, Nalbandian şi Del Potro. Daca vom juca pe zgură, am şi eu o şansă mare să fac parte din echipă. Nu va fi foarte uşor, pentru că România îl are pe Victor Hănescu, dar cred că atmosfera şi avantajul terenului propriu sunt decisive", a declarat argentinianul Juan Ignacio Chela în exclusivitate pentru adevarul.ro. Jucătorul argentinian s-a calificat astăzi în sferturile de finală al turneului BCR Open Romania.

UPDATE - Vezi ce-i aşteaptă pe tenismenii români la Buenos Aires.
Mai mult ca sigur meciul dintre Argentina şi România se va disputa pe Estadio Parque Roca, o arenă de 15.000 de locuri cu acoperiş retractabil, care a mai găzduit partide de Cupa Davis. Arena a costat 3,7 milioane de dolari în prima fază a construcţiei (fără acoperiş) iar în prezent, după montarea acoperişului găzduieşte şi meciurile naţionalei de baschet. Tribunele au fost arhipline la meciurile de tenis, confirmând declaraţiile lui Andrei Pavel, potrivit cărora vom juca în infern (vezi mai jos). Iată cum se manifestă fanii argentinieni:

UPDATE - Presa argentiniană: "Doar nu o să vină cu Dracula, putem să le sărim la gât!"
Argentinienii speră să-şi rezolve mai întâi problemele lor interne şi abia apoi privesc către jucătorii români, pe care nu-i consideră un pericol. "Doar nu vin cu Dracula aici, astfel că le vom putea sări la gât", scrie în ediţia on-line a cotidianului Ole. "Gustul amar al înfrângerii categorice cu Franţa a trecut. Acum trebuie să ne odihnim, să clarificăm lucrurile şi să ne gândim la viitor. Fundamental va fi ca neînţelegerile dintre Nalbandian, o emblemă pentru echipă, şi Tito Vasquez, căpitanul nejucător, să dispară. Apoi să nu uităm că va reveni şi Del Potro", a analizat publicaţia argentiniană situaţia. Hănescu şi Tecău sunt consideraţi starurile românilor în timp ce Ungur şi Crivoi sunt catalogaţi drept actori în roluri secundare.

image

UPDATE - Ruxandra Dragomir: "Am fi putut avea adversari şi mai puternici"
"Era clar că noi nu putem fi favoriţi în acest tur, iar Argentina va avea şi avantajul terenului propriu. Mai sunt câteva luni până la disputarea meciului şi, în funcţie de jucătorii pe care îi va alege Andrei Pavel şi de forma pe care o vor avea jucătorii în acel moment, vom vedea ce se va întâmpla. Oricum am fi putut întâlni adversari şi mai puternici, cum ar fi Spania sau Franţa, eu cred că am picat destul de bine", a declarat Ruxandra Dragomir, preşedintele Federaţiei Române de Tenis.

UPDATE - EXCLUSIV - Pavel: "Misiune foarte grea. Sperăm într-o minune!"
"O să avem o misiune foarte grea, Argentina a avut jucatori în finalele şi semifinalele marilor turnee în fiecare an. Cu atât mai mult o să fie greu pentru că jucăm la ei acasă. Sperăm într-o minune şi sperăm să nu avem accidentaţi", a declarat Andrei Pavel pentru adevarul.ro. "O să fie un adevărat infern, cei de acolo trăiesc tenisul ca şi fotbalul, e o adevărată religie. Eu am jucat în Brazilia şi a fost la fel, o atmosferă incendiară. Cu siguranţă vom avea parte de un spectacol frumos", a mai spus Pavel

image

Argentina a ajuns în acest sezon până în semifinalele competiţiei, acolo unde a pierdut fără drept de apel cu Franţa, la Lyon, scor 0-5. La simplu au evoluat pentru Argentina David Nalbandian (29 ATP) şi Juan Monaco (33 ATP) iar componenţa echipei de dublu a fost Eduardo Schwank (36 ATP la dublu)/Horacio Zeballos (35 ATP la dublu). Pe lângă aceştia argentinienii îl mai au la dispoziţie şi pe Juan Ignacio Chela, care se află în aceste zile la Bucureşti pentru a participa la BCR Open România.

Mai citeşte şi:
Citeşte aici de ce sunt românii fericiţi că vom juca cu Argentina! Tu ce părere ai?

Hănescu l-a bătut pe Nalbandian în 2005

Hănescu a câştigat singura partidă disputată până acum cu David Nalbandian, cel mai bun om al argentinienilor în absenţa lui Juan Martin del Potro, care este accidentat. Hăne a trecut de Nalbandian în 2005, la Roland Garros în optimile de finală, în cinci seturi 6-3, 4-6, 5-7, 6-1, 6-2.

Nalbandian are 11 titluri ATP faţă de unul singur câştigat de Hănescu şi are peste 10 milioane de dolari câştigaţi în carieră. Argentianul ocupă în prezent locul 29 în ierarhia mondială iar cel mai bun loc ocupat în carieră a fost a treia poziţie ATP, la 20 martie 2006.

În disputele cu Del Potro, Victor Hănescu are palmares negativ, două înfrângeri din tot atâtea meciuri. Argentinianul l-a învins pe român în optimi la Mastersul de la Montreal, în 2009, scor 3-6, 6-3, 6-4 şi în semifinalele turneului de la Kitzbuhel, în 2008, când scorul a fost 6-3, 7-6 (5).

image

Del Potro va reveni în acest weekend

Accidentat la încheietura mâinii drepte la începutul anului, Juan Martin del Potro (foto sus), campionul-surpriză de anul trecut de la US Open, va reveni pe teren în acest weekend la turneul din Thailanda. Del Potro se află în acest moment pe locul 35 în clasamentul ATP, pierzând de-a lungul acestui an 31 de poziţii din cauza accidentării. 

Iată componenţa echipei Argentinei:
a. David Nalbandian (29 ATP)
b. Juan Monaco (33 ATP)
c. Juan Martin Del Potro (35 ATP)
d. Eduardo Schwank (36 ATP la dublu)
e. Horacio Zeballos (35 ATP la dublu)

România şi Argentina, au, alături de India, un lucru comun în istoria prezenţei lor în Cupa Davis. Toate cele trei naţiuni au în palmares trei prezenţe în finală, fără a reuşi însă câştigarea mult râvnitei Salatiere de Argint.

România şi Argentina s-au întâlnit o singură dată în Cupa Davis, în 1981, tot în primul tur al Grupei Mondiale. Atunci argentinienii ne-au învins chiar pe teren propriu, la Timişoara, cu scorul de 3-2, mai departe ajungând pentru prima oară în finală. Sud-americanii au jucat celelalte două finale în 2006 şi 2008.

Iată care au fost rezultatele meciurilor din 1981, de la Timişoara:
Guillemo Vilas (Argentina) - Andrei Dîrzu (România) 6-4, 6-4, 6-3
Jose-Luis Clerc (Argentina) - Florin Segărceanu (România) 6-4, 6-2, 6-0
Andrei Dîrzu/Florin Segărceanu (România) - Jose-Luis Clerc/Guillermo Vilas (Argentina) 4-6, 10-8, 6-3, 7-5
Guillermo Vilas (Argentina) - Florin Segărceanu (România) 6-4, 6-4, 3-6, 6-1
Andrei Dîrzu (România) - Ricardo Cano (Argentina) 4-6, 6-2, abandon.

Iată cum a decurs tragerea la sorţi a primului tur din Cupa Davis 2011:

14:05 GRUPA MONDIALĂ:

Austria - Franţa

ROMÂNIA - ARGENTINA

Rusia - Suedia

Cehia - Kazakhstan

Chile - SUA

Belgia - Spania

Germania - Croaţia

Serbia - India

14:00 Zona euro-africană, Grupa I (Israel - Polonia, Finlanda-Slovenia, Ucraina - Olanda, Portugalia - Slovacia, Italia, Africa de Sud şi Elveţia au primul tur liber)

13:55 Zona asia-Oceania, Grupa II (Koreea - Siria, Pakistan - Hong Kong, Indonezia - Iran, Thailanda - Oceania)

13:50 Zona americană, Grupa II (Peru - Antilele Olandeze, Republica Dominicană - El Salvador, Puerto Rico - Paraguay, Haiti - Venezuela)

13: 30 A început tragerea la sorţi cu zona euro-africană, Grupa II, prima manşă (Marea Britanie - Tunisia, Irlanda - Luxemburg, Belarus - Bulgaria, Cipru - Ungaria, Maroc - Bosnia, Estonia - Lituania, Grecia - Letonia)

Iată ce adversari a evitat România în primul tur.

1. Spania - acasă
a. Rafael Nadal (1 ATP)
b. Fernando Verdasco (8 ATP)
c. David Ferrer (11 ATP)
d. Marcel Granollers (7 ATP la dublu)
e. Marc Lopez (25 ATP)

2. Serbia - acasă
a. Novak Djokovici (2 ATP)
b. Janko Tipsarevici (34 ATP)
c. Viktor Troicki (47 ATP)
d. Nenad Zimonjici (3 ATP la dublu)
e. Dusan vemici (61 ATP la dublu)

4. Franţa - deplasare
a. Jo-Wilfried Tsonga (12 ATP)
b. Gael Monfils (15 ATP)
c. Michael Llodra (28 ATP)
d. Julien Benneteau (15 ATP la dublu)
e. Arnaud Clement (49 ATP la dublu)

5. Croaţia - acasă
a. Marin Cilici (14 ATP)
b. Ivan Ljubicici (17 ATP)
c. Ivo Karlovici (66 ATP)
d. Lovro Zavko (77 ATP la dublu)
e. Ivan Dodig (175 ATP la dublu)

6. Rusia - deplasare
a. Nikolai Davidenko (6 ATP)
b. Mikhail Iujnîi (9 ATP)
c. Teimuraz Gabashvili (92 ATP)
d. Michail Elgin (130 Atp la dublu)
e. Igor Andreev (151 ATP la dublu)

8. Cehia - acasă
a. Tomas Berdych (7 ATP)
b. Radek Stepanek (36 ATP)
c. Jan Hajek (94 ATP)
d. Lukas Dlouhy (5 ATP la dublu)
e. Frantisek Cermak (16 ATP la dublu)

7. SUA - acasă
a. Andy Roddick (10 ATP)
b. Mardy Fish (19 ATP)
c. Sam Querrey (21 ATP)
d. John Isner (23 ATP)
e. Bob Bryan (1 ATP la dublu)
f. Mike Bryan (1 ATP la dublu)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite