Ilie Năstase e fanul Serbiei în finala Cupei Davis. Tu cu cine ții?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Năstase speră ca echipa de Cupa Davis a Serbiei să câștige Salatiera de Argint în urma finalei cu Franța, care începe astăzi la Belgrad. Nasty, de trei ori finalist alături de Ion Țiriac, crede că sârbii au o șansă mare pe propriul teren.

Așteptarea a luat sfârșit. Ediția 2010 a Cupei Davis este la cel puțin 48 de ore de deznodământ iar sârbii și francezii sunt gata de un duel epic la fileu, conduși de Novak Djokovic, respectiv Gael Monfils.

Avantajul terenului propriu este unul dintre atuurile principale și gazdele se bazează poate mai puțin pe faptul că și-au ales singuri suprafața de joc, cât pe sprijinul celor peste 15.000 de fani care vor popula Belgrade Arena. Cei care sunt pasionați de sport și nu numai cunosc modul în care sârbii știu să-și încurajeze favoriții, și cu toate că va fi vorba de o partidă de tenis, atmosfera va semăna mai mult cu cea de la un meci de baschet sau fotbal.

Participant la câteva meciuri demonstrative care au prefațat finala, alături de alte legende ale tenisului, Ilie Năstase mizează la rândul său pe forța publicului. "Serbia are o mare oportunitate de a câștiga Cupa Davis. Căpitanul nejucător Bogdan Obradovic are la dispoziție jucători tineri, dar cu experiență în marile meciuri, care nu vor tremura sub presiunea momentului. Plus că vor avea alături un public minunat", a declarat Năstase pentru cotidianul Blic.

Fostul număr 1 mondial, care a jucat, alături de Ion Țiriac, de trei ori cu Salatiera pe masă, va ține cu Serbia în finală. "Sper ca eforturile jucătorilor să fie răsplătite iar la final, Serbia, condusă de Novak Djokovic să ridice trofeul", a mai spus Năstase.

Tensiunea este mare înainte de marea finală iar Gael Monfils a fost extrem de nervos la una dintre ședințele de pregătire și a aruncat de mai multe ori cu racheta.

Djokovic: "Este o șansă uriașă"
Starul sârbilor, Novak Djokovic, consideră că echipa din care face parte are o șansă uriașă. "Nu știm când vom mai avea vreo șansă să disputăm finala în fața propriilor fani. Suntem conștienți de imensitatea acestei întâlniri. Avem din abundență atât motivație cât și dorință de victorie. Sperăm ca arena să fie arhiplină, pentru că avem nevoie de suportul fanilor, care pot fi un factor decisiv", a punctat Djokovic.

"Franța are în componență jucători de valoare, au o istorie cu nouă trofee cucerite, iar pentru noi este abia prima șansă de a ajunge în posesia Salatierei", a mai spus Djokovic.

Iată programul meciurilor:
Vineri:
Janko Tipsarevic - Gael Monfils
Novak Djokovic - Gilles Simon
Sâmbătă:
Troicki/Zimonjic - Clement/Llodra
Duminică:
Novak Djokovic - Gael Monfills*
Janko Tipsarevic - Gilles Simon*

*în funcție de rezultatele din primele două zile, distribuția se poate schimba în meciurile de duminică.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite