Cupa Davis: Ungur deschide balul cu Stepanek

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cupa Davis: România - Cehia * Foto: Dorin Constanda
Cupa Davis: România - Cehia * Foto: Dorin Constanda

În urma tragerii la sorţi a meciurilor pentru întâlnirea România-Cehia, din cadrul barajului pentru rămânerea în Grupa Mondială, care a avut loc astăzi la Centrul Naţional de Tenis, Adrian Ungur va juca mâine primul meci cu Radek Stepanek, urmat de duelul dintre Victor Crivoi şi Tomas Berdych

Programul complet al meciurilor:

Vineri, cu începere de la ora 11.00
Adrian Ungur - Radek Stepanek
Victor Crivoi - Tomas Berdych

Sâmbătă, cu începere de la ora 12.00
Marius Copil/Horia Tecău - Jan Hajek/Lukas Rosol

Duminică, cu începere de la ora 11.00
Adrian Ungur - Tomas Berdych
Victor Crivoi - RadeK Stepanek.

După ce Victor Hănescu, cel mai bine clasat jucător român în ierarhia ATP la simplu, a declarat forfait pentru această întâlnire, motivând forma slabă din ultima perioadă, lotul României va fi alcătuit din Adrian Ungur (26 de ani), Victor Crivoi (29 de ani, 216 ATP) şi Horia Tecău (26 de ani, locul 11 în clasamentul de dublu) şi Marius Copil (20 de ani, locul 238 ATP).

Adrian Ungur şi Victor Crivoi vor evolua în partidele de simplu, iar Horia Tecău va face pereche cu Marius Copil în proba de dublu.

Berdych şi Stepanek, abandonuri la US Open

Adversarii românilor, Tomas Berdych, Jan Hajek, Radek Stepanek şi Lukas Rosol, au clasări bune în uierarhia ATP. Numărul 1 al cehilor este Berdych, locul 9, care a ajuns în turul trei la US Open, fază în care a abandonat în meciul cu sârbul Janko Tipsarevici. Radek Stepanek este pe locul 25 ATP şi a abandonat de asemenea la ultimul Grand Slam al anului, în turul doi, în faţa argentinianului Juan Monaco.

Lukas Rosol se clasează pe locul 69 ATP şi a fost eliminat în turul întâi al US Open de canadianul Vasek Pospisil, în timp ce Jan Hajek este pe locul 150. Hajek a participat, sătămâna trecută, la turneul de la Braşov şi l-a eliminat în sferturi pe Victor Crivoi, scor 6-3, 6-1, dar a pierdut în semifinale în faţa francezului Benoit Paire.

Dintre jucătorii selecţionaţi pentru întâlnirea de la Bucureşti, Stepanek este cehul cel mai bine clasat la dublu, locul 96, el fiind urmat de Berdych, pe 107, şi Rosol pe 167.

Meciul de Cupa Davis dintre România şi Cehia, contând pentru menţinerea în Grupa Mondială, va avea loc, în perioada 16-18 septembrie, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite