Serbia-Franța, în finala Cupei Davis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de Cupa Davis a Serbiei s-a calificat dramatic în finala competiției după ce a învins Cehia în semifinale, cu scorul de 3-2 la general, întâlnirea având loc la Belgrad. În cealaltă semifinală, Franța a spulberat Argetina, scor 5-0.

Belgrad Arena a fost un vulcan, 16.000 de oameni punând o presiune uriașă asupra cehilor în ultima zi a întâlnirii, duminică, după ce aceștia erau în avantaj, 2-1. Numărul 1 al sârbilor, Novak Djokovic, care a lipsit în prima zi din cauza unei infecții la stomac, era marea speranță a gazdelor pentru a egala situația în meciul cu Thomas Berdych.

Nole le-a dat însă mari emoții gazdelor în setul al doilea, după ce îl cedase pe primul, 2-6. Înfierbântat la rândul său de atmosfera din tribune, Djokovici a plonjat după o minge care părea pierdută dinainte, la 3-2 pentru Berdych, și a aterizat pe genunchi, rămânând întins la podea într-un colț al terenului. Căpitanul nejucător Bogdan Obradovici și arbitrul de scaun, Cedric Mourier, au venit imediat să-l ajute și au chemat doctorul.

Cehul Radek Stepanek a ieșit de la vestiar, acolo unde se pregătea pentru un posibil ultim meci cu Tipsarevic, în speranța că un abandon al lui Djokovic le-ar deschide direct cehilor drumul spre finala din decembrie. Tensiunea a durat șapte minute, iar Djokovic a revenit pe teren cu un bandaj sub genunchi. Meciul s-a întors la 180 de grade, tribunele au renăscut, la fel ca și Djokovic, iar Berdych și-a pierdut concentrarea. A urmat un meci într-un singur sens, sârbul câștigând următoarele trei seturi cu 6-3, 6-2, 6-4.

Atmosfera infernală creată de sârbi l-a demoralizat pe Stepanek, care a cedat 0-6 primul set cu Tipsarevic, sârbul câștigându-le și pe următoarele două, pentru a duce Serbia în finală, 7-6 (6), 6-4.

Franța a spulberat Argentina
Succesul obţinut de perechea Arnaud Clement / Michael Llodra, la dublu, a calificat echipa Franţei în finala Cupei Davis încă după primele două zile. Cei doi au câştigat 6-4, 7-5, 6-3 partida cu argentinienii Eduardo Schwank şi Horacio Zeballos. Vineri, în meciurile de simplu, Michael Llodra l-a învins (7-5, 4-6, 7-5) pe Juan Monaco, 6-3, iar Gael Monfils a trecut (6-4, 2-6, 6-4, 6-3) de David Nalbandian.

Ultima zi a contat doar pentru statistici și Gilles Simon a trecut de Eduardo Schwank cu 7-6 (5), 6-7 (6), 6-3 iar Arnaud Clement l-a învins pe Horacio Zeballos cu 7-5, 6-1.

Este pentru prima oară din 2002, când a pierdut (2-3) cu Rusia, când "cocoşii" vor juca cu Salatiera de argint pe masă.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite