Maratonistul Djokovici nu renunţă la Cupa Davis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a jucat luni seară patru seturi în finala de la US Open, pierdută în faţa lui Rafael Nadal şi a ajuns abia miercuri seară la Belgrad, Novak Djokovici va fi de mâine prezent pe teren pentru Serbia, în semifinalele Cupei Davis cu Cehia.

Partidele din penultimul act sau din barajul pentru Grupa Mondială, încep vineri şi se termină duminică, iar mai multe staruri au spus pas, după o vară fierbinte în turneele americane. Nu şi Djokovici care încearcă să ducă Serbia pentru prima oară în finala Cupei Davis.

"Voi găsi tot timpul energie pentru un astfel de meci, în care lupt pentru ţara mea", a spus Nole, care a jucat luni seară patru seturi contra lui Nadal, în finala de la Flushing Meadows. "M-am simţit secat, fizic şi psihic după acea finală, dar voi găsi resurse pentru a-mi reveni", a mai spus sârbul.

Serbia întâlneşte Cehia, un adversar puternic cu finalistul de la Wimbledon, Thomas Berdych alături de Radek Stepanek. Berdych l-a învins chiar pe Djokovici în semifinalele de pe iarba londoneză, iar acum sârbul are ocazia să-şi ia revanşa.

Elveţia, fără Federer
În cealaltă semifinală se vor întâlni Franţa şi Argentina, partida urmând a fi jucată la Lyon, pe o suprafaţă hard. În aceeaşi arenă, acum aproape 20 de ani, Guy Forget şi Henry Leconte câştigau Cupa Davis în faţa lui Pete Sampras şi a americanilor, iar francezii speră să repete succesul de atunci. Gael Monfils, Michael Llodra, Richard Gasquet şi Gilles Simon dau piept cu o echipă în care strălucesc David Nalbandian şi Juan Monaco.

Roger Federer a spus pas pentru partida dintre Elveţia şi Kazakhstan din barajul pentru Grupa Mondială, după ce şi-a ajutat echipa în mai multe rânduri să rămână în elită. De această dată i-a pasat însă ştafeta lui Stanislas Wawrinka.

Americanii luptă pentru a evita retrogradarea
Statele Unite au ajuns în postura de a lupta pentru a rămâne în Grupa Mondială tot din cauza absenţei starurilor. Andy Roddick şi temutul dublu al fraţilor Bryan vor lipsi şi acum, greul întâlnirii cu echipa Columbiei fiind dus de John Isner şi de Mardy Fish. Misiunea va fi cu atât mai dificilă cu cât partida se joacă la Bogota, la peste 2600 de metri altitudine iar ambii jucători ai columbienilor, Santiago Giraldo şi Alejandro Falla sunt în primii 70 ai lumii.

Va fi ultima partidă a lui John McEnroe în postura de căpitan nejucător, după un deceniu petrecut la cârma echipei americane. Lupta pentru această poziţie se dă între foştii jucători Jim Courier şi Todd Martin, presa americană dându-l ca favorit pe Courier.

Programul meciurilor

Grupa Mondială, semifinale:
Franţa - Argentina (Lyon)
Serbia - Cehia (Belgrad)
Finala Cupei Davis va avea loc între 3 şi 5 decembrie.

Grupa Mondială, baraj:
Israel - Austria (Tel Aviv)
Columbia - Statele Unite (Bogota)
Germania - Africa de Sud (Stuttgart)
Suedia - Italia (Lidkoping)
India - Brazilia (Chennai)
Australia - Belgia (North Cairns)
Kazakhstan - Elveţia (Astana)
România - Ecuador (Bucureşti)
Echipele învingătoare la baraj vor evolua anul viitor în Grupa Mondială.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite