Cupa Davis / România-Cehia 0-5: Copil şi Crivoi, învinşi în ultima zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cupa Davis 2
Cupa Davis 2

Tenismanul ceh Lukas Rosol l-a învins pe românul Marius Copil, scor 6-4, 7-6 (7/2), în meciul patru a întâlnirii de Cupa Davis dintre Cehia şi România, iar Jan Hasek l-a învins pe Victor Crivoi, scor 6-1, 6-4, în meciul cinci ducând scorul final la general la 5-0.

Crivoi - Haşek

Primul set a durat 29 de minute, iar la 5-0 pentru Hasek, Crivoi a cerut timp de odihnă medical, primind îngrijiri la mâna. Al doilea set, care a durat 35 de minute, a fost marcat de break-ul reuşit de Hasek la 3-3. La 5-4, Crivoi a salvat două mingi de meci, nereuşind să o salveze şi pe a treia.

Copil - Rosol

Primul set a durat 36 de minute, Marius Copil şi-a pierdut serviciul la 4-4, într-un ghem în care a condus cu 40-0. Al doilea set a durat 52 de minute.

"A fost o experienţă bună pentru mine. Aş vrea să fiu din nou convocat, dar pentru asta trebuie să câştig puncte, pentru că dacă se întoarce Hănescu, va fi convocat Crivoi, pentru că este mai bine clasat. Eu sunt patriot. Când intru pe teren pentru România, dau totul. Mi-am dorit mult să câştig, dar au fost câteva mingi decisive în favoarea lui Rosol. Am fost motivat astăzi, chiar dacă meciul era deja decis. Dacă intram pe teren cu gândul că e 3-0, nu mai intram deloc", a declarat Marius Copil la finalul meciului.

Lukas Rosol a afirmat că a avut emoţii la început dar se bucură că s-a impus în două seturi: "Îl cunoşteam puţin pe Marius, ştiam la ce să mă aştept de la el. Este un jucător bun, cu un serviciu bun şi mă bucur că am câştigat eu. A existat ceva presiune pentru mine, chiar dacă meciul era deja decis. Aseară am sărbătorit puţin, a fost şi ziua lui Thomas, dar azi tot am fost în formă".

Ce a fost vineri şi sâmbătă:

Echipa de Cupa Davis a României a pierdut barajul cu Cehia de menţinere în Grupa Mondială a Cupei Davis, după ce perechea Marius Copil/Horia Tecău a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-0, 6-2, de cuplul Tomas Berdych/Radek Stepanek, în al treilea meci al întâlnirii de la Bucureşti.

În prima zi a întâlnirii, Radek Stepanek (numărul 25 ATP) l-a învins pe Adrian Ungur (129 ATP), scor 6-3, 6-2, 6-0, iar Thomas Berdych (9 ATP) s-a impus, cu scorul de 6-3, 6-3, 7-6 (7/4), în faţa lui Victor Crivoi (209 ATP).

Ca urmare a pierderii barajului, România va evolua în Grupa I a Zonei Euro-africane a competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite