Circuitul BCR Futures România cuprinde 17 turnee de tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Tenis a lansat astăzi, circuitul "BCR Futures România", care va cuprinde 17 turnee, nouă la masculin şi opt la feminin, dotate fiecare cu premii în valoare de 10.000 de dolari. Primele etape se dispută săptămâna aceasta, la Bucureşti.

Scopul acestui circuit este de a dinamiza activitatea competiţională din sportul alb la nivel naţional. Prezentă la lansare, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, a declarat că dacă ar fi existat un asemenea circuit şi în perioada în care ea a început să joace tenis ar fi reuşit să ajungă mai uşor în topul mondial. "Acum, când există această oportunitate, cu siguranţă că jucătorilor noştri le va fi mult mai uşor de a se lansa mai repede în circuitul mondial. Aceste turnee reprezintă începutul pentru majoriatea jucătorilor de tenis, iar faptul că un astfel de circuit se află în România ne dă speranţă că vom avea jucători mult mai buni. Mă bucur pentru realizarea acestor turnee şi cred că vor avea un foarte mare succes", a spus Dragomir.

Vicepreşedinte executiv la BCR, Oana Petrescu a subliniat că implicarea acestei bănci în organizarea circuitului nu este întâmplătoare, ea sprijinind şi disputarea turneului ATP de la Bucureşti. "De mai mulţi ani susţinem desfăşurarea BCR Open România. Prin intermediul circuituitului îi aducem împreună pe practicanţii tenisului din ţara noastră. În ultimii ani BCR a investit aproape două milioane de euro pentru susţinerea şi creşterea popularităţii acestui sport".

Directorul general al FR Tenis, Silviu Matei, a precizat că turneele futures d posibilitatea jucătorilor tineri să câştige puncte ATP, la masculin, şi WTA, la feminin. "Cele 17 turnee sunt organizate de cluburi afiliate la federaţia de tenis şi îndeplinesc condiţiile internaţionale. Ele reprezintă sursa principală pentru tinerii jucători să câştige puncte la ATP şi WTA. Intrarea pe tabloul principal se va face în funcţie de poziţia din clasament sau dacă se va trece de tururile din calificări. Pentru a puncta în ierarhia mondială, nu este suficient să te afli pe tabloul principal. Pentru acest lucru, jucătorii trebuie să treacă de primul tur, în vreme ce învingătorul de la un turneu va primi 18 puncte", a explicat Silviu Matei.

Primele două turnee futures ale circuitului au debutat astăzi, la Tenis Club Bucureşti (feminin)  şi la Tenis Club Herăstrău (masculin).

Iată programul circuitului:
Feminin

24-30 mai - Craiova (organizator, Recon Craiova)
31 mai - 6 iunie - Bucureşti (Centrul Naţional de Tenis)
7-13 iunie - Iaşi (CFR Iaşi)
19-25 iulie - Bucureşti (BTT)
9-15 august - Oneşti (Tema Sport Oneşti)
16-22 august - Bucureşti (Tenis Club 2000)
30 august - 5 septembrie - Balş (Prodchim Balş)

Masculin
24-30 mai - Piteşti (AS Piteşti);
31 mai - 6 iunie - Bacău (SCM Bacău)
7-13 iunie - Braşov (Dinamo Braşov)
28 iunie - 4 iulie - Mediaş (TC Dafora)
5-11 iulie - Cluj-Napoca (WTC Cluj)
12-8 iulie - Iaşi (CFR Iaşi)
19-25 iulie - Craiova (Recon Craiova)
26 iulie - 1 august - Arad (Arad)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite