Război în tenisul feminin din Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în România prezenţa în echipa de Cupa Federaţiei nu mai prezintă o prioritate pentru jucătoarele sus clasate, ele preferând să se odihnească sau să participe la turnee unde câştigurile sunt mai mari, în Belgia se dă o luptă crâncenă pentru a ocupa un loc. Astfel, înainte de meciul împotriva Estoniei, care contează pentru a doua rundă a Grupei Mondiale II, primele trei jucătoare de tenis din Belgia vor să fie „vioar

Revenite pe teren anul trecut după o lungă pauză competiţională, Kim Clijsters (16 WTA) şi Justine Henin (33 WTA) au fost dur atacate de tatăl celei de-a treia jucătoare, Yanina Wickmayer, care ocupă în prezent locul 14 în clasamentul WTA.

„Ce a făcut Justine Henin pentru Fed Cup în aceşti ultimi ani? În finala din 2006, împotriva Italiei, ea ar fi putut câştiga într-un picior cu Kristen Flipkens, dar ea a preferat să abandoneze pentru o bubiţă", a răbufnit tatăl Jucătoarei, Marc Wickmayer.

„De ce vrea Justine să joace? Pentru că partida are loc în Belgia? Pentru a mai creşte popularitatea sa în Flandra? Dacă ea va fi prezentă în echipă şi la anul când va trebui să se deplaseze în Rusia sau republica cehă, eu îmi voi prezenta scuzele... Recunosc că Kim şi Justine sunt două mari campioane. Fata mea nu a câştigat niciodată şapte titluri de Grand Slam, nici măcar unul, dar ceea ce nu accept este ipocrizia care planează asupra acestui meci. Căpitanul Sabine Appelmans are la dispoziţie o săptămână pentru a se decide cine va intra în echipă. Trei jucătoare pentru două locuri nu este chiar atât de simplu", a mai spus părintele.

Logic, Clijsters şi Henin vor juca în partidele de simplu împotriva Estoniei, dar Marc Wickmayer ameninţă că dacă Belgia va fi în avantaj, fata lui nu va intra în teren. „Suntem la început de sezon pe zgură şi Yanina nu va risca o eventuală accidentare într-un meci care este deja câştigat", a explicat tatăl tenismenei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite