Tenis: Șase români pe tabloul principal la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Dulgheru
Alexandra Dulgheru

Organizatorii primului turneu de Grand Slam din 2011, Australian Open, au anunțat că primii 100 de tenismeni și primele 98 de jucătoare din lume vor accede direct pe tabloul principal. Șase români au șansa să joace astfel la Melbourne fără a trece prin calificări.

Victor Hănescu este singurul reprezentant al băieților care va evolua direct pe tabloul principal, liderul echipei de Cupa Davis ocupând la finalul anului în curs poziția 51 în ierarhia ATP. Următorul tricolor clasat este Victor Crivoi pe locul 176.

România va ataca tabloul feminin din Australia cu un comando alcătuit din cinci jucătoare, în frunte cu Alexandra Dulgheru care a înregistrat în 2010 cea mai bună poziție din carieră la final de an, locul 29 în lume. Edina Gallovits (76), Monica Niculescu (82), Simona Halep (84) și Sorana Cîrstea (95) sunt celelalte patru jucătoare din România care vor juca direct în elită.

Cîrstea a prins în extremis tabloul principal, după un an nu tocmai strălucit în care a ieșit de mai multe ori din top 100, însă, în urma punctelor accumulate la diverse turnee challenger și-a pregătit o revenire în forță în 2011.

Nadal și Federer vor fi principali favoriți la Melbourne, spaniolul fiind în căutarea celui de-al patrulea Grand Slam consecutiv, în timp ce elvețianul își dorește al cincilea titlu în Australia.

Caroline Wozniacki, liderul în WTA va încerca să câștige primul ei turneu de Mare Slem din carieră. Două absențe de marcă se cunosc deja, Serena Williams, accidentată în continuare, și Elena Dementieva care s-a retras la finalul acestui sezon.

Australian Open va avea loc între 17 și 30 ianuarie 2011 iar tablourile vor fi completate cu 16 jucători veniți din calificări și opt wild-carduri la masculin. respectiv 12 jucătoare venite din calificări și opt wild-carduri la feminin.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite