Horia Tecău a câştigat primul titlu ATP din cariera sa, la Auckland

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Tecău este cel mai bun jucător român de tenis, la dublu
Horia Tecău este cel mai bun jucător român de tenis, la dublu

Posesorii unui wildcard pentru turneul de 355.000 de dolari de la Auckland, perechea Horie Tecău/Marcus Daniell (România/Noua Zeelandă) a câştigat în această dimineaţă marele trofeu. Jucând pentru prima dată împreună, cei doi au reuşit să-i învingă pe brazilienii Marcelo Melo şi Bruno Soares, cu 7-5, 6-4, în doar 80 de minute de joc.

Românul şi-a făcut un cadou incredibil de ziua lui (19 ianuarie) când va împlini 25 de ani, obţinând primul său trofeu ATP din carieră după ce anul trecut a fost de două ori la un pas de a câştiga finalele de la Kitzbuhel (cu Andrei Pavel) şi Stuttgart (cu Victor Hănescu).

„Nu ne-am gândit că vom câştiga titlul aici. Dar am gândit pozitiv că putem juca bine şi putem fi o echipă foarte bună. Ceea ce am şi realizat", a declarat Horia.

Partenerul său, Daniell a fost luat pe sus de publicul gazdă, fiind primul jucător local care se impune după 12 ani în Noua Zeelandă (Brett Steven în 1998). „Este ceva incredibil. Cel mai mare beneficiu al acestui turneu a fost pentru mine să joc cu Horia la acest nivel", a spus Daniell.

Horia Tecău este cel mai bun jucător român la dublu şi cel mai constant. Din noiembrie anul trecut el şi-a păstrat poziţia a 46-a, la dublu, în clasamentul ATP.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite