Victor Hănescu ar putea pierde banii obţinuţi la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzând probleme de sănătate în setul 4 al meciului cu Daniel Brands (Germania), românul a părăsit terenul în game-ul trei al "decisivului". El a intrat în conflict cu unii spectatori după ce aceştia i-au cerut să servească mai repede. Hănescu riscă să piardă premiile obţinute la turneul londonez dacă va fi găsit vinovat că a scuipat spre spectatori.

Hănescu s-a plâns de comportamentul publicului, motiv pentru care patru bărbaţi au fost interogaţi pentru tulburarea liniştii publice de către Scotland Yard. "Poliţia a fost chemată la terenul 18 pentru tulburarea ordinii. Patru indivizi au fost reţinuţi, Cu toţii au fost duşi la o secţie de poliţie pentru tulburarea liniştii", a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt al Scotland Yard.

Şeful arbitrilor de la Wimbledon, Andrew Jarrett, a solicitat o înregistrare a incidentului pentru a vedea dacă se va lua vreo măsură disciplinară împotriva lui Hănescu, care a renunţat efectiv la turneul londonez. "Hănescu s-a implicat într-un schimb de replici cu nişte spectatori iar imaginile tv arată clar că scuipă spre spectatori", a afirmat corespondentul BBC 5, Jonathan Overend.

Jucătorul român a avut şansa de a termina victorios meciul după numai trei seturi, însă el a ratat patru mingi de meci. Brands, mai tânăr cu şase ani, a avut puterea să revină, să egaleze la 2 şi să se impună cu 6-7/7, 6-7/3, 7-6/7, 6-3, 3-0.  La începutul game-ului trei din setul decisiv Hănescu a fost penalizat de arbitru pentru comportament nesportiv. Apoi camerele tv care transmiteau meciul l-au surprins pe sportivul român înjurând în limba română mai mulţi spectatori. După ce i-a cerut arbitrului partidei să intervină pentru calmarea spiritelor, iar acesta nu a făcut-o, Hănescu a greşit câteva servicii, după care s-a îndreptat spre centrul terenului. Românul a întins mâna spre arbitru pentru a anunţa că renunţă la meci. Acesta a fost mirat de hotărârea lui Hănescu şi l-a consultat pe supervizorul partidei. Românul l-a salutat pe Brands, iar publicul a izbucnit în urale că sportivul german a acces în optimile de finală de la Wimbledon.

Victor Hănescu riscă să piardă toţi banii câştigaţi la cel de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, adică 31.250 de lire sterline, dacă va fi găsit vinovat pentru că a scuipat înspre spectatori. El a fost vizat de o investigaţie a şefului arbitrilor de la Wimbledon, Andrew Jarrett.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite