Rafael Nadal s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, cap de serie numărul 2, s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, după ce l-a învins în sferturile de finală, pe suedezul Robin Soderling, cap de serie numărul 6.

Spaniolul a trecut de suedez în patru seturi: 3-6, 6-3, 7-6/4, 6-1. Disputa a durat două ore şi 40 de minute. Nu a fost o întâlnire facilă pentru Nadal. În primul set, de pildă, el a cedat după ce suedezul, care a lovit puternic mingea, l-a condus cu 5-0. După ce a salvat o minge de break chiar în primul game al setului 2, Nadal a reuşit să facă punct pe serviciul adversarului. Moment în care disputa s.a schimbat. Soderling a greşit tot mai des, în multe rânduri neforţat (35 de astfel de erori în total). Agresiv mai ales pe returul scandinavului, Nadal a terminat meciul în stilul său caracteristic, adică fără a-şi lăsa rivalul să respire. Ibericul s-a calificat astfel pentru a patra oară în semifinale din 2008 încoace. 

Nadal îl va întâlni în penultimul act al turneului pe învingătorul ultimei partide din sferturile de finală, cea dintre britanicul Andy Murray (cap de serie numărul 4) şi francezul Jo-Wilfried Tsonga (CS 10).

În cealaltă semifinală se vor înfrunta Tomas Berdych (Cehia / CS13) şi Novak Djokovic (Serbia / CS3).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite