Hănescu a abandonat după ce spectatorii i-au cerut să servească mai repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calificat în turul 3 al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, Victor Hănescu (al 31-lea favorit) a condus cu 2-0 la seturi în faţa germanului Daniel Brands, a avut patru mingi de meci, însă le-a ratat. Neamţul a revenit şi a egalat la 2! Românul a acuzat probleme de sănătate în setul 4. În decisiv Hănescu a abandonat...

Victor Hănescu a ratat calificarea în optimile de finală.

El a fost iritat de spectatori, care i-au cerut să se grăbească la serviciu în ultimul game.

G3. Românul face dublă greşeală, a 3-a din acest meci.  Şi Victor Hănescu abandonează. El a servit de câteva ori în afara terenului... Apoi s-a îndreptat spre arbitru cu mâna întinsă... Oficialul a dat semne că nu înţelege gestul românului. Apoi Hănescu l-a felicitat pe Brands... Aşa s-a încheiat un meci ciudat.

G2. Germanul face game alb. Hănescu este de nerecunoscut...

G1. Brands reuşeşte break-ul...

SETUL 5. Serveşte Hănescu. Românul stă bine din punct de vedere statistic. Primul serviciu: 72% la 59%. Duble greşeli: 2-4. Greşeli neforţate: 13-34.

G9. Germanul e stăpân pe situaţie. Are două mingi de set (40-15). Brands o iroseşte pe prima. O câştigă pe a doua şi egalează la 2 la seturi.

G8. Hănescu serveşte şi... Brands are 30-0. Românul are probleme mari. Face şi o greşeală de picior... Şi germanul are trei mingi de break. Brands o fructifică pe prima la o minge pe care Victor a tratat-o superficial.

Se reia meciul.

Hănescu a disputat 13 seturi la această ediţie a turneului de la Wimbledon, în timp ce Brands este la setul cu numărul 10.

Victor Hănescu a solicitat masaj...

G7. Punct Brands...

G6. Hănescu egalează la 3. Acest set se desfăşoară după scenariul cunoscut...

G5. Brands are 40-0. Probabil că ambii jucători se gândesc la... tie-break. Game alb pentru Brands.

G4. Serveşte Victor. As, al 21-lea. Românul are 40-0. Şi egalitate la 2. Game alb pentru român.

G3. Brands are 30-15 şi dă un as, al 18-lea reuşit de el în acest meci. Egalitate la 40. Ambii jucători dau semne de oboseală. Se observă din reacţiile lor. Se joacă de 166 de minute. Victor trimite în fileu. Minge de game pentru Brands. Concretizată.

G2. Brands a revenit în meci. Hănescu îşi câştigă din nou greu serviciul.

G1. Hănescu are minge de break (40-30). Se joacă acum cu garda jos. Brands serveşte afară, apoi egalează. Are mental bun germanul! Avantaj, Brands. Şi germanul punctează.

SETUL 4. Hănescu a uitat că nu e bine să te joci cu un german... A avut patru mingi de meci şi le-a ratat. Brands a avut două de set şi a concretizat.

TIE-BREAK. Hănescu egalează la 2. Germanul are 5-4 şi serveşte de două ori. Egalitate la 5. Arbitrii de linie au câteva decizii ciudate. Brands are minge de set (6-5). Egalitate la 6. Din fericire Brands a trimis în fileu. Hănescu are 7-6 şi minge de meci. A patra de care a beneficiat până acum. Germanul egalează la 7... Şi are 8-7. Minge de set pentru german, a doua. Şi germanul câştigă setul.

G12. Brands egalează la 6. Un nou tie-break.

G11. Game alb pentru român, cu aşi (are 20 în acest meci). Românul are 6-5.

G10. Victor are 30-0 pe serviciul lui Brands, însă germanul egalează. Românul are a treia minge de meci (40-30). Şi o ratează şi pe aceasta... Incredibil! Cu mult noroc Brands are avantaj. Germanul egalează la 5.

G9. Victor are o minge de meci: 40-30. Brands egalează. Încă o minge pentru Victor după un schimb superb de lovituri (românul a punctat cu un lob perfect)! Din nou egalitate... Victor a trimis în fileu. Avantaj Brands... Şi minge de break pentru el. Break pentru german.

G8. Break pentru Hănescu! Victor mai are nevoie de un game pentru a se califica în optimile de finală.

G7. Hănescu face punctul, însă mai greu decât în ultimele game-uri... El a comis a doua dublă greşeală din acest meci.

G6. Românul şi-a permis să se... joace în acest game. El a avut ocazia de a puncta, însă a ales câteva lovituri spre zonele în care se afla Brands...

G5. În mod normal Hănescu nu mai poate pierde acest meci. Adversarul său este incapabil să mai repete evoluţia din primele două seturi. Victor îşi face din nou cu uşurinţă punctul pe serviciul său. Raportul primului serviciu este acum favorabil lui: 71% la 63%.

G4. Game alb pentru Brands.

Hănescu este deranjat de un reflector aflat lângă teren.

Federer s-a impus cu 6-2, 6-4, 6-2 în faţa lui Clement.

G3. Victor este tot mai sigur pe el, în timp ce adversarul său nu mai reuşeşte să-i pună probleme pe serviciu.Raportul erorilor neforţate arată cine conduce jocul: Hănescu 6, Brands 21.

G2. Neamţul egalează la 1.

G1. Brands are o minge break. A doua din acest meci. Hănescu salvează şi face punct.

SETUL 3. Victor este la un set de "16"-imile de finală, fază pe care nu a mai atins-o la Wimbledon.

TB. 2-0 pentru Hănescu. 2-2, cu o minge contestată de român. 4-2 pentru Hănescu. 6-3, după ce românul a contestat o nouă minge... Şi românul câştigă setul.

G12. Hănescu are 40-0. Alt game la zero? Nu, pentru că Brands revine. Victor are resurse şi egalează la 6. Urmează alt tie-break.

G11. Victor opune tot mai multă rezistenţă pe serviciile lui Brands. La 40-30 neamţul are mult noroc, mingea trimisă de el căzând pe linie.

G10. Al doilea game alb pe serviciul lui Hănescu. Românul şi-a ameliorat primul serviciu. Egalitate la 5.

G9. Hănescu are 30-0 pe serviciul lui Brands. Ceva nemaivăzut în acest meci. Nu e însă de ajuns... Neamţul face punct după punct. Şi cu noroc, e adevărat.

G8. În sfârşit un game alb pentru Hănescu.

Raportul greşelilor neforţate (3-12) arată unde se face diferenţa în favoarea lui Hănescu.

G7. Printre serviciile impecabile neamţul strecoară o nouă dublă greşeală... Are însă încă o minge de game (40-30). Şi nu ratează!

G6. Hănescu e prea defensiv. Brands preia iniţiativa, ceea ce-l obligă pe român să umble la "sacul cu aşi" (l-a reuşit pe al 13-lea). Hănescu face punct.

G5. Nimic nou. Brands serveşte şi punctează. Ne îndreptăm, probabil, spre un nou tie-break...

G4. Hănescu are în continuare probleme cu primul serviciu, însă nici neamţul nu mare are procentajul de la începutul meciului (67% la 71%). La fel de greu ca până acum românul îşi ia punctul. Egal la 2.

Pe terenul Central, Federer - Clement 6-2, 6-4. Urmează setul 3.

G3. Greu de prins pe picior greşit acest german de nici 23 de ani. Mai ales atunci când serveşte. El şi-a făcut punctul conştiincios ca şi până acum.

G2. Hănescu egalează la 1. Până acum nu s-a înregistrat nici un break. Doar Brands a avut o singură ocazie de a puncta pe serviciul advers, în primul game.

G1. Brands îşi câştigă serviciul. Raportul de aşi este egal: 10-10.

SETUL 2. Hănescu a jucat bine tactic în primul set. Experienţa sa superioară l-a ajutat să salveze două mingi de set. El a revenit, a atacat şi s-a impus în faţa unui adversar incomod, cu un serviciu puternic.

TB. Brands serveşte bine şi se detaşează: 4-2. Face încă un punct pe serviciul lui Hănescu... Românul reduce (4-5), însă Brands are două servicii. Hănescu vine la fileu, însă Brands se apără bine. Are 6-4, însă ratează prima minge de set. Serveşte Hănescu. Şi egalează la 6. Românul a salvat două mingi de set. Şi are ocazia să închidă el setul (7-6). O face: 9-7!

G12. Neamţul a servit bine şi nu i-a dat mari şanse românului. Urmează tie-break-ul.

G11. Ne îndreptăm spre tie-break. capitol la care Brands excelează. Hănescu conduce cu 6-5.

G10. Şi Brands a ratat două servicii la rând. El şi-a luat însă uşor punctul.

G9. Un nou serviciu câştigat cu ceva emoţii de român. El a comis, de altfel, prima dublă greşeală din acest meci.

G8. Primul ghem în care Hănescu a fost mai activ pe serviciul germanului. Brands a reuşit punctul la 40-30.

G7. Mai neexperimentat, germanul face în continuare destule greşeli neforţate. Cu toate acestea opune o rezistenţă destul de mare, câştigând mingi pe repunerile lui Victor Hănescu.

G6. Se merge cap-la-cap. Brands a egalat la 3.

G5. Punct pentru Hănescu. Jucătorului nostru nu-i prea merge primul serviciu (procentaj 61%, faţă de 91% cât are Brands). El reuşeşte însă mai multe puncte pe acest serviciu. De asemenea, neamţul a făcut mai multe greşeli neforţate (2-1). 

G4: Nici Brands nu este un jucător oarecare, doar l-a eliminat pe Davidenko în turul anterior. Neamţul a făcut punct la fel de uşor.

G3: Lui Hănescu i-a intrat serviciul de data aceasta. El a reuşit şi 3 aşi până acum, faţă de numai unul al adversarului. Hănescu conduce cu 2-1.

G2: Brands şi-a câştigat uşor serviciul. Game la zero pentru german.

G1: Românul a salvat o minge de break şi a câştigat primul game.

SETUL 1. A început meciul Hănescu - Brands.

Hănescu va juca pe terenul numărul 18. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Acolo s-a încheiat de puţin timp partida Mihail Iujnâi (Rusia / nr. 13) - Paul-Henry Mathieu (Franţa). Francezul a câştigat după 3 ore şi 32 de minute de joc: 6-4, 2-6, 2-6, 6-3, 6-4. Pe acelaşi teren, în meciul 2, Jarmila Groth (Australia) a câştigat disputa cu 6-3, 7-5. Urmează meciul lui Victor Hănescu. Apoi va juca Victor Hănescu.

Participant pentru a 6-a oară pe tabloul turneului londonez, românul i-a eliminat în tururile precedente pe rusul Andrei Kuzneţov (6-7/4, 7-6/7, 6-3, 1-6, 7-5) şi pe turcul Marsel Ilhan (6-4, 6-4, 3-6, 6-3).

Debutant la Wimbledon, Brands (23 de ani) a trecut de ruşii Igor Andreev (7-6/5, 7-6/4, 7-5) şi Nikolai Davidenko (7-6/5, 7-6/10, 6-1), ultimul fiind cap de serie numărul 7.

Hănescu şi Brands nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul ATP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite