Cutremur la Wimbledon: Berdych l-a eliminat pe Federer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suprizele continuă la turneul de Mare Şlem de la Wimbledon. După eliminarea lui Venus Williams, produsă ieri, a venit rândul lui Roger Federer să se încline pe iarba londoneză.

Campionul elveţian a pierdut în faţa lui Tomas Berdych, în sferturile de finală: 4-6, 6-3, 1-6, 4-6 cu Tomas Berdych.

În vârstă de 28 de ani, campionul elveţian a disputat ultimele şapte finale la simplu la Wimbledon, câştigând şase dintre ele. El se află în cursa pentru a egala recordul lui Pete Sampras.

Este pentru a doua oară când Federer părăseşte întrecerea în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem - la Roland Garros a cedat în faţa lui Robin Soderling -, el izbutind să fie prezent în semifinale de 23 de ori!

Eşecul lui Federer poate fi explicat tehnic prin erorile numeroase făcute de el de pe fundul terenului. Elveţianul a avut probleme în a se concentra în momentele cheie. El a irosit şapte din cele opt mingi de break de care a beneficiat (adversarul său a concretizat patru din şase). Nu trebuie uitat nici de faptul că Federer a devenit tată, având şi alte griji în afară de tenis în acest moment...

Aflat pe locul 13 în ierarhia mondială, Tomas Berdych (24 de ani) se califică în premieră în semifinalele turneului de la Wimbledon. El a mai pătruns o singură dată în "careul de aşi" al unei întreceri de Grand Slam, şi anume la Roland Garros, în urmă cu o lună.

Cehul îl va înfrunta în semifinale pe sârbul Novak Djokovic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite