Victoria Azarenka s-a calificat la Turneul Campioanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victoria Azarenka
Victoria Azarenka

Belarusa Victoria Azarenka şi-a asigurat, prin calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Moscova, al optulea loc în Turneul Campioanelor, competiţie ce va avea loc luna viitoare, la Doha, şi va reuni la start cele mai bune 8 jucătoare ale acestui an, conform punctelor acumulate de la 1 ianuarie încoace.

Conform acestei iearhii, Azarenka este a zecea, dar retragerea surorilor Williams, Serena şi Venus, au lăsat loc liber altor jucătoare. Şapte dintre ele deja se cunoşteau înaintea competiţiei din Rusia: Wozniacki, Zvonareva, Clijsters, Schiavone, Stosur, Jankovic şi Dementieva, în luptă pentru al optulea rămânând Azarenka, Li Na şi Peer. Cum Li Na a fost eliminată, surprinzător, încă din primul tur, de rusoaica Chakvetadze, iar Azarenka a învins-o pe Petkovic în optimile de finală, belarusa şi-a sigurat matematic calificarea la cea mai importantă competiţie din tenis. Chinezoaica Li Na şi israelianca Sahar Peer vor fi şi ele prezente la Doha, dar în calitate de rezerve. Ele ar urma să intre pe teren în cazul accidentării uneia dintre participante în timpul turneului, care se va disputa în sistemul cu două grupe de câte patru jucătoare.

Pe lângă faptul că este o mare tenismenă, Victoria este şi o sportivă foarte corectă. Imediat după victoria care i-a adus prezenţa la Masters, ea a postat pe contul de twitter un mesaj prin care îşi exprima bucuria că va fi prezentă la Doha, dar regreta absenţa fostei lidere mondiale, Serena Williams, cea care i-a şi oferit, de fapt, şansa, de a juca acolo. „Regret farte mult că Serena nu va putea juca. Sper ca la anul să revină în forţă", a scris Azarenka.

Pentru Azarenka, aceasta este a doua participare la Turneul Campioanelor. Prima a avut loc în 2009, atunci când jucătoarea în vârstă de 21 de ani a pierdut toate cele trei partide disputate în grupe. Foarte îmbucurător, însă, este că belorusa a reuşit să-şi revină după ce, la US Open, a speriat o întreagă lume leşinând în timpul meciului cu argentinianca Gisela Dulko, din primul tur al competiţiei. Intrată deja slăbită pe teren, cu puternice dureri stomacale, ea a căzut pur şi simplu în spatele liniei de fund, fiind transportată în stare de semiconştienţă la spital. Unde, din fericire, şi-a revenit. Dar a avut nevoie de câteva săptămâni de recuperare înainte de a reintra în circuit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite