Simona Halep joacă finala la Fes!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a reuşit o calificare de senzaţie în finala turneului WTA de la Fes (Maroc), după ce a învins-o cu scorul de 7-5, 6-4 pe cehoaica Renata Voracova. Adversară îi va fi o altă cehoaică, Iveta Benesova, fost numărul 25 mondial, pe care Simona a învins-o în urmă cu trei sătpămâni, la Marbella, tot pe zgură. 

Venită din calificările turneului african, Halep a fost de neoprit. Ea a reuşit să producă surpriză după surpriză, totul culminând cu calificarea în ultimul act al competiţiei dotate cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari.

Dovedind o maturitate incredibilă pentru cei 19 ani ai săi, Halep - numărul 143 în lume înaintea acestui turneu - a eliminat-şo în sferturile de finală pe a doua favorită, elveţianca Patty Schnyder, o fostă jucătoare de Top 10. Acum, în semifinale, a dispus cu 7-5, 6-4 de Voracova, în faţa căreia şi-a luat revanşa după înfrângerea suferită anul trecut, într-un turneu challenger disputat în Marea Britanie.

Pentru calificarea în ultimul act - prima din cariera ei profesionist la un asemenea nivel - Halep va primi 19.000 de dolari şi 200 de puncte WTA, care o vor ajuta să intre între primele 110 jucătoare din lume. Dacă va cuceri trofeul în finala programată mâine în compania cehoaicei Iveta Benesova, atunci ea va primi 37.000 de dolari şi 280 de puncte WTA.

Ultima româncă învingătoare într-un concurs WTA a fost Alexandra Dulgheru, care anul trecut a triumfat la Varşovia, tot într-un turneu dotat cu rpemii de 220.000 de dolari şi tot după ce a pornit, ca şi Halep, din calificări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite