Echipa de Cupa Davis a Franţei e ameninţată de un proiect legislativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul francez Jacques Myard a depus un proiect de lege prin care, dacă va fi aprobat, niciun sportiv care nu îşi plăteşte taxele în Hexagon sau în Uniunea Europeană nu va putea fi selecţionat la naţională.

În principal, în cazul în care acest demers va fi acceptat, cea mai afectată va fi echipa de Cupa Davis a "cocoşilor". Componenţii acesteia, Jo-Wilfried Tsonga, Gilles Simon, Richard Gasquet, Arnaud Clement şi Gael Monfils sunt rezidenţi în Elveţia, ţară care nu face parte din UE. Într-o situaţie asemănătoare este şi Sebastien Loeb, campionul mondial la raliuri. Comentatorii au subliniat că dacă o asemenea lege ar fi aprobată în scurt timp, în finala de Cupa Davis Franţa ar putea apela la jucători precum Michael Llodra, Jérémy Chardy, Stéphane Robert şi Edouard Roger-Vasselin... Iar căpitan n-ar putea fi Guy Forget, care este şi el rezident în Elveţia.

Iniţiatorul respectivului proiect de lege şi-a explicat astfel demersul: "Din moment ce beneficiază de prestigiu şi de bani de pe urma selecţionării în echipa Franţei, un sportiv trebuie să se supună obligaţiilor fiscale din ţara sa. Nu este demagocie, ci ceva logic, de bun simţ".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite