Jucătorii români explică boicotul pentru meciul din Cupa Davis cu Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Tecău
Horia Tecău

Horia Tecău, Adrian Ungur, Victor Crivoi şi Marius Copil şi-au cerut scuze pentru că au refuzat convocarea pentru jocul de baraj. Cei patru şi-au motivat decizia spunând că i-a deranjat că nu au fost consultaţi atunci când a fost dat afară căpitanul nejucător Andrei Pavel.

Tecău, Ungur, Crivoi, Copil şi Hănescu au refuzat să evolueze în meciul cu Olanda din 6-8 aprilie, ceea ce face ca România să alinieze o echipă de Cupa Davis experimentală, în care cel mai bine clasat component e Petru Luncanu (locul 437 ATP). Site-ul doartenis.ro a publicat o scrisoare deschisă semnată de primii patru în care aceştia îşi explică motivele boicotului:


"Scrisoare deschisa catre Federatia Romana de Tenis si catre toti iubitorii tenisului din Romania

In virtutea dreptului la replica, pe care conducerea actuala a Federatiei Romane de Tenis ni l-a refuzat, dorim sa ne adresam pe aceasta cale, tuturor oamenilor de bine din tenisul romanesc, publicului si celor care ne-au sustinut si incurajat de-a lungut timpului, precum si membrilor Federatiei Romane de Tenis, cu urmatoarele precizari:

1. In luna Octombrie 2011, colegul, prietenul si de multe ori sfatuitorul nostru - Andrei Pavel - a fost demis din functia de capitan al echipei Romaniei pentru Cupa Davis. Nu vrem sa discutam aici cauzele obscure care au dus la aceasta decizie (mai mult orgolii de natura personala), dar faptul ca nu s-a cerut SI opinia jucatorilor, arata o lipsa de comunicare, datorata ignorantei cu care, conducerea Federatiei de Tenis a Romaniei, a inteles sa ne trateze.

2. Dupa ce am aflat de demiterea lui Andrei Pavel, am rugat conducerea Federatiei sa ne intalnim cu totii, pentru a discuta situatia creata. Intalnirea a fost fixata pentru prima saptamana a lunii decembrie 2011, atunci cand toti jucatorii care formeaza echipa de Cupa Davis, urmau sa vina in tara. Spre totala noastra dezamagire, dovedind si lipsa de transparenta, Federatia numise deja noul capitan al echipei, inainte de aceasta intalnire, aratand prin aceasta "demonstratie de forta" ca ne considera doar niste roboti ce trebuie sa accepte o decizie care fusese luata.

Este de prisos sa descriem atmosfera in care s-a desfasurat "intalnirea de lucru". Singurul fapt pe care l-am retinut cu totii, a fost "scuza lamentabila" a conducerii Federatiei, care a sunat cam asa: "...de ce sa va fi anuntat, hotararea oricum ne apartine.."

Am parasit intalnirea extrem de tristi, minimalizati si cu acea senzatie de neputinta, care in nici in caz nu ajuta un sportiv in obtinerea performantei.

3. Toti semnatarii acestei scrisori am analizat in mod obiectiv, situatia de fapt, si am ajuns la concluzia regretabila, ca in actualele conditii ,nu am putea obtine performantele dorite de noi si de toti cei care iubesc tenisul romanesc.

Uram echipei de Cupa Davis, in noua ei alcatuire, mult success si dorim ca rezultatele lor sa stearga din amaraciunea noastra. Nu avem nimic personal cu actualul capitan. Este o problema de principii din care am fost exclusi.

Tenisul este un sport individual, dar atunci cand joci in echipa tariii tale, este necesara o coeziune perfecta, o chimie intre jucatori, capitan, antrenor, medic, fizioterapeut si bineinteles, cei care au fost investiti cu puterea sa decida. Aceasta uniune, din pacate a disparut. (speram din toata inima doar temporar).

Pe termen lung "managementul" orgoliilor, nu poate duce decat la falimentul tenisului romanesc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite