CONFLICT FR TENIS: ”Activitatea lui Andrei Pavel nu corespunde strategiei FRT”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Tenis a anunţat, miercuri, printr-un comunicat remis agenţiei Mediafax, că Andrei Pavel a fost înlocuit din funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis, deoarece activitatea sa nu corespunde cu strategia FRT.

"Andrei Pavel a fost înlocuit din funcţia de căpitan nejucător al echipei naţionale la data de 20 octombrie 2011, în baza deciziei Comitetului Director al Federaţiei Române de Tenis. Hotărârea a fost luată în urma analizei obiective a activităţii căpitanului de echipă de la Cupa Davis şi nu pe criterii subiective. Activitatea prestată de Andrei Pavel, limitată la 2-3 vizite pe an la Bucureşti, nu corespunde strategiei FRT în ceea ce priveşte formarea echipelor naţionale şi pregătirea acestora pentru viitor. Strategia Federaţiei include sportivii români de top din ierarhia mondială actuală şi vizează crearea unei legături cât se poate de strânse între generaţii", se arată în comunicatul FRT.

Federaţia Română de Tenis consideră că rezultatele obţinute de Pavel ca jucător nu îi pot conferi dreptul de a fi căpitan nejucător: "Fără a contesta rezultatele deosebite ale fostului jucător Andrei Pavel, cât şi participarea lui la meciurile din cadrul Cupei Davis, aceste rezultate nu pot conferi în mod automat un drept de a ocupa o poziţie care necesită atât implicare locală, cât şi alte abilităţi, în afara celor de jucător de nivel mondial sau de experienţa de jucător în echipa de Cupa Davis. De altfel, anul trecut ne-a demonstrat că nici componenţa echipei şi nici rezultatele ultimelor două meciuri de Cupa Davis nu au atins nivelul optim de reprezentare şi performanţă, chiar şi în contextul prezenţei lui Andrei Pavel în calitate de căpitan nejucător".

FRT consideră că acuzaţiile aduse de Andrei Pavel, conform cărora a fost înlocuit în urma unor "jocuri de culise", sunt speculaţii: "În ceea ce priveşte aşa-numitele «jocuri de culise ale Federaţiei», acestea reprezintă simple speculaţii, fără susţinere reală. Conducerea FRT solicită public celor care susţin un astfel de «scenariu» şi care au cunoştinţă despre «jocuri de culise» în cadrul activităţii FRT, să le comunice atât publicului, cât şi conducerii şi membrilor FRT. Un eventual «boicot» al echipei naţionale din partea jucătorilor, în contextul înlocuirii căpitanului nejucător reprezintă un demers care le-ar depăşi atribuţiile, iar o astfel de atitudine nu ar aduce beneficii nimănui, afectând în mod substanţial reprezentarea României în cadrul Cupei Davis. Federaţia Română de Tenis mizează, totodată, în contextul participării echipei naţionale la următoarele întâlniri de Cupa Davis, pe buna-credinţă şi responsabilitatea sportivilor de top din ierarhia mondială actuală, care au reprezentat şi pot reprezenta cu onoare România în cea mai importantă competiţie mondială".

Fostul tenisman Andrei Pavel a declarat, luni, că demiterea sa din funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis s-a produs deoarece a refuzat să accepte "jocurile de culise" ale Federaţiei Române de Tenis.

Comitetul Director al Federaţiei Române de Tenis a hotărât, la 20 octombrie 2011, ca posturile de căpitan al echipei de Cupa Davis, deţinut de Andrei Pavel, şi cel de căpitan al echipei de Fed Cup, care a fost ocupat de Irina Spârlea, să devină vacante.

În luna septembrie, echipa de Cupa Davis a României a pierdut barajul cu Cehia de menţinere în Grupa Mondială a Cupei Davis, fiind învinsă cu scorul de 5-0.

Totodată, echipa României a ratat, la începutul lunii februarie, calificarea în barajul pentru Grupa a doua Mondială din cadrul Cupei Federaţiei, după ce s-a clasat pe locul secund în Grupa D a diviziei a treia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite