Roger Federer a câștigat Turneul Campionilor de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Federer
Roger Federer

Jucătorul elvețian s-a impus în finală, cu 6-3, 6-7/6, 6-3, în fața francezului Jo-Wilfried Tsonga. Este cea de-a șasea victorie a lui Roger Federer la Turneul Campionilor, un record pentru această întrecere care, la final de an, îi reunește pe cei mai valoroși jucători de tenis din circuit.

În vârstă de 30 de ani, Federer a obținut titlul cu numărul 70 din carieră, dintre care 18 în Masters Series și 16 în turneele de Mare Șlem. Elvetianul își continuă seria succeselor din ultimul timp, el câștigând în acest an la Doha, Basel, Open de Paris și Masters – de asemenea, a disputat finale la Dubai și Roland Garros. În acest sezon, el a înregistrat 64 de victorii și 12 eșecuri.

Federer s-a împus relativ ușor (6-3) în primul set, iar în următorul părea să se îndrepte spre o victorie fulger. La 5-4 pentru elvețian, Tsonga a reacționat și, printr-o serie de lovituri câștigătoare, a reușit să ducă meciul în tie-break. În care, de altfel, s-a impus. În următorul act, Federer a făcut break la 5-3, iar apoi a fructificat prima din cele trei mingi de meci de care a beneficiat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite