Ruxandra Dragomir: "Aş vrea ca măcar 2.000 de copii să înveţe să joace tenis"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruxandra Dragomir
Ruxandra Dragomir

Federaţia Română de Tenis, condusă de Ruxandra Dragomir, a iniţiat Campania "Descoperă tenisul în şcoala ta!", prin intermediul căreia 2.000 de şcolari din întreaga ţară vor beneficia gratutit de prima lecţie în "sportul alb". În această acţiune se vamai implica Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar (FSSU), cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, în colaborare cu MPG.

Copiii din clasele I şi a II-a sunt aşteptaţi la cluburile de tenis afiliate FRT pentru a lua parte la prima lecţie de tenis, gratuită. Popularizarea campaniei s-a derulat luna trecută şi aceasta, în 144 de şcoli din 22 de oraşe din întreaga ţară. În urma înscrierilor, peste 2.000 de copii vor beneficia, în perioada 16 iunie - 1 iulie, de primele sfaturi oferite de antrenori din 40 de cluburi sportive afiliate Federaţiei Române de Tenis.

Preşedintele FRT, Ruxandra Dragomir, a vorbit despre programul derulat: "În copilărie, cu toţi ne jucam de-a cum ar fi dacă aş fi doctor, profesor, poliţist, actor sau campion. Unele vise sunt abandonate pe parcurs, pentru că nu avem şansa de a le împlini sau de a descoperi dacă sunt, într-adevar, cele care ne-ar putea face fericiţi. Prin această campanie ne-am propus să le arătăm copiilor cum ar fi dacă ar fi jucători de tenis, să-i invitam la cluburile de tenis, să le facilităm experienţa acestui sport minunat. Drumul spre a deveni campion începe cu joaca de-a tenisul, iar dacă aceasta le va plăcea copiilor, vom fi alături de ei, încuraja sa continue".

Secretar General al FSSU, Claudia Georgescu a mărturisit: "Frenezia mişcării la copiii de vârstă şcolară derivă dintr-o necesitate reală. Activităţile lor motorii sunt necesare nu doar pentru dezvoltarea fizică, dar şi pentru evoluţia intelectului. De aceea se impune încurajarea copiilor din ciclul primar de a se împrieteni cu sportul. Felicit Federaţia Română de Tenis pentru iniţiativă şi ne bucurăm că ii putem sprijini în acest demers".

Dacă după primul contact cu tenisul cei mici vor dori să practice acest sport, ei vor avea posibilitatea de a lua lecţii în continuare. Ei vor putea să participe la turnee organizate pentru categoria lor de vârstă şi în funcţie de abilităţile lor fizice. Prin programul Tenis10, iniţiat şi implementat de MPG cu sprijinul FRT, campania "Descoperă tenisul în şcoala ta!" are continuitate. Tenis10 se adresează copiilor de până la 11 ani şi ia în calcul câteva principii simple, prin care cei mici participă la competiţii specifice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite