Ion Ţiriac: "Culoarea zgurii n-are nicio legătură cu calitatea ei!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Tiriac
Ion Tiriac

Hotărârea ATP de a interzice folosirea zgurii de culoare albastră la turneele din 2012 l-a dezamăgit pe Ion Ţiriac, cel care a susţinut folosirea ei la Madrid. Omul de afaceri român a declarat că nu există o legătură directă între culoarea şi calitatea acestei suprafeţe de joc.

La câteva zile după ce Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis (ATP) a anunţat că nu va mai permite, în 2013, folosirea zgurii albastre la turneele pe care le patronează, Ţiriac şi-a expus punctul de vedere pe site-ul competiţiei pe care o organizează în capitala Spaniei. "Sunt foarte dezamăgit de decizia luată. Culoarea zgurii şi calitatea ei sunt lucruri diferite. De trei ani, contractul nostru stipula că noi nu putem pregăti terenurile decât cu şase săptămâni înainte de debutul turneului. Din această cauză, ne-a fost imposibil, anul acesta, să punem la punct un teren decent. Acum contractul s-a schimbat. Vom putea să ne îngrijim de terenuri în permanenţă. Deci problema este resolvată. Studiile au arătat că există un contrast mai bun între minge şi terenul albastru. Pentru mine, această culoare reprezintă viitorul, dar pentru aceasta trebuie să-i convingem şi pe decidenţii din sportul nostru".

Cotidianul "L'Equipe" a adăugat că disputa publică dintre Ion Ţiriac, pe de o parte, şi Rafael Nadal şi Novak Djokovici, de cealaltă parte, nu a folosit în niciun fel turneului de la Madrid. Şi, implicit, menţinerii zgurii albastre.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite