Horia Tecău își dorește să câștige o medalie la Jocurile Olimpice de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victorios la BRD Năstase Țiriac Trophy, Horia a mărturisit că se simte foarte bine pe iarba de la Wimbledon, unde a fost finalist de două ori. El ar urma să joace la JO la dublu, alături de Victor Hănescu, dacă după Roland Garros se va menține între primii zece jucători ai lumii.

Participant pentru a opta oară la turneul bucureștean, Horia Tecău a izbutit să câștige trofeul în proba de dublu, alături de suedezul Robert Lindstedt. Firește că după ultima minge a finalei în care s-au impus cu 7-6/2, 6/3 în fața lui Jeremy Chardy/Lukasz Kubot (Franţa/Polonia), după o oră şi 34 de minute de joc, bucuria celor doi a fost mare.

Tecău a devenit astfel al treilea român care ridică trofeul deasupra capului, la 14 ani după ce Andrei Pavel și Gabriel Trifu triumfau tot la dublu. "Era visul meu să câștig aici. Alături de turneele de Mare Șlem, acesta era cel mai important pentru mine, fiind la mine acasă. Mă bucură această victorie fiindcă am obținut-o în fața fanilor, a prietenilor, a familiei care au fost alături de mine în toată această săptămână", a declarat campionul.

Și pentru Robert Lindstedt victoria aceasta a fost una specială, el evoluând remarcabil deși a acuzat ceva probleme de sănătate - a jucat cu un bandaj la genunchiul stâng. "Mă bucur că l-am ajutat pe Horia să câștige în fața compatrioților săi. Și el a făcut același lucru atunci când am jucat la Bastad, în Suedia, la mine acasă", a mărturisit partenerul de dublu al lui Tecău.
Cei doi câștigători se află deja la Belgrad, unde, fiind principali favoriți, și-au propus să repete victoria de la București. De altfel, planurile lui Horia Tecău și Robert Lindstedt sunt ambițioase, ei propunându-și în primul rând să progreseze în joc.

Românul are ca obiectiv principal să se mențină între primii zece jucători de tenis ai lumii la dublu, mai ales după Roland Garros, situație în care va obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. Și, deși acolo nu va putea evolua alături de Lindstedt, el se gândește chiar să obțină o medalie acolo. Mai ales că se cunoaște foarte bine și cu Victor Hănescu, cel cu care va face pereche.

Nu va fi deloc simplu, pe tablou urmând a apărea cupluri valoroase, precum americanii Bob și Mike Bryan, dar nicidecum imposibil. "Pe iarba londoneză am jucat întotdeauna foarte bine. Am făcut și două finale cu Robert, la Wimbledon. Eu aș vrea o medalie, firește, dar mai e ceva timp până atunci. În primul rând, trebuie să mă calific", a spus cel aflat pe locul 9 înainte de BRD Năstase Țiriac Trophy.

Până la Jocurile Olimpice, Tecău și Lindstedt vor juca la turneele Masters Series de la Madrid și Roma, iar apoi la Roland Garros.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite