Horia Tecău: "E frumos să câştigi un titlu de Grand Slam la mare luptă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horia Tecău a câştigat primul său titlu de Mare Şlem. Alături de americanca Bethanie Mattek-Sands, el a trecut în finala de la Australian Open, cu 6-3, 5-7, 10-3, de perechea Elena Vesnina / Leander Paes (Rusia / India).

Fericit pentru acest titlu câştigat, Horia Tecău a declarat după meci: "Leander şi Elena sunt doi jucători buni. Au schimbat jocul în setul 2 deoarece au văzut că lucrurile nu mergeau bine pentru ei. Au reintrat în meci, iar faptul că am câştigat la luptă îţi dă un sentiment plăcut".

Semifinalist la dublu masculin, alături de suedezul Robert Lindstedt, românul a reuşit să cucerească primul lui titlu de Gran Slam după cele două finale pe care le-a pierdut la Wimbledon, în 2010 şi 2011. "Este foarte plăcut să câştigi titlul la mixt după ce am pierdut semifinala contra fraţilor Bryan. A fost un turneu foarte bun pentru mine, chiar şi la dublu masculin, şi am de gând să merg mai departe".

Spre deosebire de Horia, Bethanie a disputat şi proba de simplu la ediţia din acest an a Australian Open. "E greu sa joci simplu, dublu şi mixt. Sunt o mulţime de meciuri. Mă duc acasă, mâine, pentru o zi şi jumătate, apoi zbor la Paris pentru următorul meu turneu", a spus americanca.
Horia Tecău şi Bethanie Mattek-Sands au disputat acum al doilea turneu la dublu mixt - în 2011, ei au jucat semifinale tot la Australian Open. Şi din câte se pare, după ce au câştigat astăzi, au de gând să mai participe la turnee. Cel puţin la acelea de Mare Şlem.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite