VIDEO Păpuşile de la Canal+ au scandalizat Spania. S-au luat de Nadal pe tema dopajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Nadal, în viziunea Les Guignoles
Rafael Nadal, în viziunea Les Guignoles

Cunoscută şi la noi, când a stârnit iritare în jurul meciului de fotbal România - Franţa, emisiunea "Les Guignols de l’Info" a scandalizat întreaga Spanie în momentul în care s-a legat numele lui Rafael Nadal de problema dopajului. 

În presa iberică, la televiziunile din Spania, au avut loc dezbateri pe seama respectivei emisiuni de satiră, criticile aduse realizatorilor nefiind deloc puţine.

Mai mult decât atât, Alain Afflelou şi-a retras publicitatea pe care o acorda acestei emisiuni de satiră. Pentru producătorul de ochelari, Spania şi cele 270 de magazine pe care le deţine acolo au contat mai mult: "Sunt două mii de oameni care lucrează pentru noi, acolo. Toată lumea ştie că sunt francez, că întreprinderea mea este franceză. Nu puteam sta fără să fac nimic. Şi a fost singurul mod prin care am putut să mă solidarizez cu angajaţii mei de acolo", a declarat cel care deţine echipa de rugby Aviron Bayonnais şi care a fost preşedinte al formaţiei de fotbal Girondins de Bordeaux (1991-1996).

După difuzarea emisiunii "Guignols de l’Info" pe Canal+ International, pe reţelele de socializare au fost postate numeroase mesaje prin care ibericii se îndemnau să boicoteze produsele franţuzeşti sau magazine precum Décathlon sau Carrefour.

"Les Guignols de l’Info" este o emisiune de televiziune produsă în Franţa, de Canal+, din 1988 şi până acum. Cu ajutorul unor păpuşi, este prezentată o parodie de jurnal, fiind criticată lumea politică, presa, personalităţi din Franţa şi lumea întreagă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite